Frygter for færre sommerturister

Reparation af Stena Line-færge trækker ud

01:50

1 af 2

Færgen Stena Nautica, der sejler mellem Grenaa og Varberg, kommer tidligst i drift igen den 28. juli.

Det får de erhvervsdrivende på Djursland til at frygte for konsekvenserne. Ingen færge kan betyde færre turister og dermed mindre omsætning i højsæsonen.

Det fortæller Kirsten Rinhack, som er bureauleder ved Visit Djursland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Visit Djursland havde i år forventet et afkast på en stor markedsføring i Sverige, men nu hvor færgen er væk mangler især de svenske cykelturister.

- Det er meget ubelejligt. Jeg er sikker på, at området mister meget i indtægt - både hos Stena Line, men også hos overnatningsstederne, siger Kirsten Rinhack.

Færgen Stena Nautica kolliderede for to uger siden med en havnemole i Grenaa og er lige nu i dok for at blive repareret.

Hos Havnens Pølsevogn i Grenaa kan man også godt mærke, at færgen ikke lægger til kaj i byen. Her bliver der solgt markant færre pølser:

- Det er lidt ærgerligt for byen og for mig og for os alle sammen, at færgen ikke er her, siger pølsemand Henrik Andersen.

Mens færgen er i dok anslår Stena Line, at omkring 10.000 passager på grund af uheldet drejer udenom Djursland og i stedet kører direkte til Stena Lines færgeterminal i Frederikshavn.

Se et tv-indslag om de erhvervsdrivendes frygt øverst på siden.