Frustrerede borgere i Norddjurs: - Politikerne skal vide, at vi er vrede

Borgere i Norddjurs Kommune mødte onsdag aften op til borgermøde for få indflydelse på, hvor sparekniven skal svinges

Torsdag aften dannede Ørum Aktiv Center i Norddjurs Kommune ramme om et borgermøde, som handlede om de massive besparelser, der skal genoprette kommunens katastrofale økonomi.

Op til mødet havde politikerne diskuteret, hvor pengene skal findes, og i går havde borgerne så mulighed for at komme med deres mening og inputs.

- Det er en stor flok af frustrerede borgere. Inden mødet fortalte en borger, at han er her, fordi politikerne skal vide, at borgerne er vrede, sagde TV2 ØSTJYLLAND's reporter på stedet, Marie Ødum.

Forældre fra Mølleskolen var mødt til borgermødet for at vise deres utilfredshed. 
Forældre fra Mølleskolen var mødt til borgermødet for at vise deres utilfredshed. 

Fælles mission 

Borgerne havde en fælles mission, som handlede om at sørge for, at det ikke rammer netop dem, når sparekniven skal svinges. Mødet var fyldt med borgere fra Mølleskolen, som er imod en lukning af skolen.

- Vi har en skole, der har elevtilgang modsat et generelt børnefald i Norddjurs Kommune. Vi har alle de ingredienser, der skal til for at køre en succesrig skole, fortæller Christian Breinholt, som er skolebestyrelsesformand på Mølleskolen.

Men der skal spares i kommunen. Hvis ikke politikere og embedsmænd finder besparelser for omkring 115 millioner kroner, så bliver kommunen formentligt sat under administration.

Det betyder groft sagt, at alle beslutninger skal godkendes af indenrigsministeren i København, indtil økonomien er genoprettet.

- Jeg tror ikke, at der kan rykkes på kronebeløbet, men der kan måske rykkes på løsningsmulighederne, og den måde vi finder pengene på. Det er en massiv opgave, vi skal løse, så pengene de skal findes. Kassen er tom, fortæller Kasper Bjerregaard, der er gruppeformand for Venstre i Norddjurs Kommune.

Christian Breinholt ønsker at påvirke politikernes beslutning om at lukke Mølleskolen.
Christian Breinholt ønsker at påvirke politikernes beslutning om at lukke Mølleskolen.

Løsningsforslag til kommunen 

Det er Christian Breinholt klar over, og derfor har de arbejdet på et løsningsforslag til kommunen.

- Det kommer til at gå ud over nogen andre, men vi vil også gerne være med. En hel lukning kan vi bare ikke gå med til. I den vestlige del af kommunen kører de fælles ledelse på skoler, det kunne også være en mulighed, at man kunne gøre det ved os, siger han.

Kasper Bjerregaard gjorde det klart, at borgermødet er til for, at politikerne får inputs fra borgerne.

- Det, vi gør i høringsprocessen, er, at vi hører efter de forslag, der kommer. Hvis der kommer noget konstruktivt udefra, så tager vi det med i vores overvejelser, sagde han. 

quote Det, vi gør i høringsprocessen, er, at vi hører efter de forslag, der kommer. Hvis der kommer noget konstruktivt udefra, så tager vi det med i vores overvejelser.

Kasper Bjerregaard, gruppeformand, Venstre, Norddjurs

Men ikke alle har mulighed for at troppe op med skilte og T-shirts.

- Vi skal være opmærksom på dem, som ikke er her. Det er de ældre og de svage, som bliver hårdt ramt af det her. Så vi skal også huske dem, som ikke er så ressourcestærke, og som ikke kan lave skilte og råbe højt, fortæller Kasper Bjerregaard. 

VIDEO: Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) havde aldrig forestillet sig, at han skulle stå i en politisk situation som denne. 
skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

Dagens mest læste