Frivillige genåbner dødsdømt skaterhal

Hal 22 i Grenaa mistede sin støtte fra kommunen, men lørdag åbnede den igen på grund af frivillige og sponsorater.

I begyndelsen af 2018 genåbnede Hal 22 i Grenaa. Et frirum og værested for unge, som ikke er til holdsport, men som godt kan lide at køre på skateboard, rulleskøjter eller løbehjul.

- Det er superfedt, fortalte Thure Wolan, som er skater, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men i efteråret skulle hallen lukke, da Norddjurs Kommune valgte at droppe hallejen og ikke afsætte personaletimer til at være i hallen.

I følge kommunens budget, så ville de kunne spare 186.000 kroner ved at stoppe støtten til Hal 22. Men de lokale frivillige ville det anderledes og ville starte en forening, der kunne drive hallen videre for de unge.

VIDEO: Hal 22, en indendørs skaterbane på havnen i Grenaa, stod egentlig til at skulle lukke, fordi der skal spares i Norddjurs. Hallen er dog blevet reddet. Videoen er fra november 2018.

- Der er flere politikere, erhvervsfolk, kendte musikere og forældre, der har skrevet, at de gerne vil give en hånd med. Der er mange, der vil give et bidrag - om det er penge, frivillig hjælp, tage vagter eller bygge ramper. Så jeg er sikker på, at engagementet bliver større, fortalte Nicolai Gretzmann til TV2 ØSTJYLLAND i november.

Han er frivillig og medinitiativtager til Hal 22 – som foreningen hedder og nu er det lykkedes. Lørdag var der åbningsreception for at fejre det med pølser.

- Jeg er selvfølgelig positiv og glad. Det var det, vi havde kæmpet for, fortæller Nicolai Gretzmann lørdag til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg er sgu glad for, at der er nogle, der gider støtte det her projekt. Selvom det ikke er noget, de selv bruger.

Nicolai Grentzmann

Han fortæller, at foreningen har fået et stort sponsorat fra Sparinvest og Sparekassen Djursland til at starte op på – og forventer flere sponsorater fra små virksomheder i området.

- Jeg er sgu glad for, at der er nogle, der gider støtte det her projekt. Selvom det ikke er noget, de selv bruger, så kender de måske nogle der gør og på den måde kan få glæde af det, siger Nicolai Grentzmann.

Nu har Hal 22 indført et kontingent for brugerne, så der kommer ind løbende indtægt ind på den måde - og nu begynder arbejdet for at få driften til at køre rundt.

- Vi skal se, om vi kan få det til at rende rundt nu. Vi tror godt, at det kan, så vi er positive, Nicolai Grentzmann.

Hal 22 har fået 150.000 kroner, som kommer fra den pulje som Norddjurs Kommune havde afsat til at lukke hallen ned for. De penge skal sikre foreningen, og sørge for at ansvaret for hallen er hos foreningen, hvis den en dag skal rives ned.