For sent: Tidligere ansat giver ikke meget for uvildig undersøgelse

Nyheden om en uvildig undersøgelse af socialområdet i Norddjurs Kommune får en lunken modtagelse fra en tidligere ansat. Også fyringen af velfærdsdirektøren møder kritik fra handicaprådet.

Jens Ole Pedersen, tidligere pædagogmedhjælper, giver ikke meget for nyheden om, at Norddjurs Kommune nu vil have undersøgt socialområdet, som det kom frem onsdag.

- Hvorfor gjorde de så ikke det dengang? Det er synd for dem, det er gået ud over, siger Jens Ole Pedersen, der fra 2009 til 2019 var pædagog ved bostedet ”Område Ørsted”, hvor der i årevis lød kritik.

Han mener, at kommunen reagerer for sent. Adspurgt, om han tror, der nu kommer til at ske en forandring, svarer han tøvende:

- Helt ærligt…. Nej. Nej, det tror jeg sgu ikke.

Direktørfyring

Udover undersøgelsen blev velfærdsdirektøren også onsdag fyret, men det er en postgang for tidligt hvis man spørger formanden for handicaprådet i Norddjurs, Niels Erik Iversen.

- Jeg synes, man skulle have ventet og fået lavet en analyse omkring tingene. Det ville måske have givet et andet resultat, end det man har gjort nu. Jeg synes, man har gjort det omvendt.

Kommunalbestyrelsesmedlem Aleksander Myrhøj (SF) har længe kæmpet for at få iværksat en uvildig undersøgelse af socialområdet. Det får han altså nu, hvilket han kalder for ”en anerkendelse af alle de medarbejdere, pårørende, borgere og ledere, der har råbt op om det her, og som har sat både relationer, faglig karriere og troværdighed på spil.”

- Det er en kæmpe anerkendelse af, at de turde gøre det, der var rigtigt, både fagligt og menneskeligt, og det synes jeg, vi anerkender, og det bør vi også anerkende, og derfor vil jeg også være rigtig ked af, hvis det her kommer til at handle om én fyret person eller om én politiker, om man skulle have gjort mere eller ej, siger Aleksander Myrhøj.


Se indslaget her:

Der er blandede reaktioner dagen derpå i Norddjurs Kommune. I går blev velfærdsdirektøren fyret, og politikerne besluttede at bestille en uvildig undersøgelse af hele det sociale område.