Først var det Skagens Museum - nu udstiller hun i sin hjemby

12-årige Sia Kildegaard Bregendahl har allerede opnået noget, som de fleste kunstnere drømmer om.

Hendes forældre er blevet opfordret til at sende hende på kunstskole for at dyrke hendes store talent for at tegne. Men lige nu går hun i sjette klasse, og det bliver hun ved med lidt endnu. 

- Lige nu tager vi bare en dag ad gangen, siger hendes mor, Sara Kildegaard Bregendahl. 

De fleste børn tegner og maler, og det gør 12-årige Sia Kildegaard Bregendahl også.

- Jeg elsker bare at tegne, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men hun har allerede drevet det længere end de fleste andre.

Udstillet på kendt museum

Hun er faktisk så dygtig, at hendes forældre ikke længere kan give hende feedback på de tegninger, hun viser dem. 

- Pludselig havde vi ikke nogen svar, for det blev virkelig flot, det hun lavede, siger Sias far, Martin Kildegaard Bregendahl Bak. 

I sommer vandt hun en konkurrence og fik som præmie udstillet to malerier på Skagens Museum, hvor værker af kunstnere som P.S. Krøyer og ægteparret Ancher også hænger på væggene.

En særlig oplevelse for hele familien. 

- Der var flere af de her kustoder på museet, der tog fat i os og sagde, at de havde lagt mærke til vores barns tegninger, siger Martin Kildegaard Bregendahl Bak. 

Kustoderne opfordrede familien til at overveje at sende Sia på kunstskole, måske endda i København. Men det bliver der ikke noget af lige nu. 

Lige nu har Sia både gang i kunstnerkarrieren og livet som folkeskoleelev. Hun går i sjette klasse, og samtidig bliver hendes værker udstillet i hjembyen Grenaa, hvor man kan se hendes værker på Grenaa Bibliotek. 

Men en dag vil den 12-årige kunstner, der allerede har udstillet på samme museum som Anna og Michael Ancher, gerne gøre hobbyen til en levevej. 

- Det ville være mega fedt at skulle lave noget hver dag, som man elsker, siger Sia Kildegaard Bregendahl.