Flere tomme huse skæmmer Norddjurs

Lokalbefolkningen og ejendomsmægler så gerne flere nedrivninger af faldefærdige ejendomme, der sætter sit præg på landsbyerne

01:48

Gennem de seneste seks år er der kommet flere tomme boliger i Norddjurs Kommune, og en stor del af dem er i så dårlig stand, at de burde rives ned. I Gjerrild står et af dem.

- Sådan et hus er nok svært at få solgt specielt herude, og huse, der skæmmer byen, bør rives ned, mener Finn Lassen, der har boet i byen i mere end 60 år.

SE OGSÅ: Så mange boliger står tomme i de østjyske kommuner

Han er trist over det syn, der møder ham ved huset, der ifølge ham er et problem for hele området.

- Det er ødelæggende for helheden i byen, og man får ikke nogen til at flytte ind, hvis de skal gøre en hel masse selv, lyder det fra ham til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Opfylder ikke nutidens krav
Ejendomsmægleren, der står med den tvivlsomme ære at få huset solgt, er enig med Finn Lassen.

- Med de standarder og krav der er til huse i dag blandt andet i forhold til vandforbrug, så skal der smides mange penge i det, siger Jacob Stensgaard fra Nybolig Grenaa.

SE OGSÅ: Kære nordjyde: Flyt til vidunderlige Silkeborg

Han er derfor også af den overbevisning, at en nedrivning af netop dette hus ville være bedst for byen og området. Men selvom regeringen hvert år giver over 50 mio. kr. til nedrivninger af faldefærdige ejendomme rundt om i landet, så skal kommunerne stadig selv betale 30 % af omkostninger. Og det kan altså blive en dyr fornøjelse, hvis der er mange af dem.

00:33

Hør her hvad borgmester Jan Petersen (S) har at sige til problematikken.

Luk video