Flere hektar korn udbrændt under endnu en stor markbrand

Lørdag eftermiddag gik det galt igen på Djursland. En mark brød i brand, og flammernes offer blev tre hektar korn

Der kom hurtigt store flammer på marken, der brød i brand lørdag eftermiddag. Foto: Øxenholt foto

Den nu delvist udbrændte mark ligger ved landsbyen Balle på Djursland. Foto: Google Maps

1 af 2

Det er knastørt derude i øjeblikket, og det gør landmændenes høstning yderst farlig. Der skal bare være den mindste gnist, og så er der pludselig ild i flere hektar korn. Det skete igen for en landmænd fra landsbyen Balle syd for Grenaa.

Hvad der helt præcist skete, er uvist, men pludselig var der flammer på marken.

Det eneste, vi kan råde landmændene til, er ikke at høste, når det blæser meget. For så kan flammerne sprede sig, hvis det skulle gå galt.

Allan Frederiksen, Beredskab og Sikkerhed

- Landmanden opdagede det hurtigt og kunne se, at ilden løb alt for stærkt for ham. Så han tilkaldte os. På en halv times tid fik vi kontrol over branden, så den kun nåede at ramme omkring tre hektar, siger indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed, Allan Frederiksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

30 hektar brændte fredag

Også fredag eftermiddag var hans folk på arbejde i forbindelse med en markbrand. Her var det en mark i Albøge ved Trustrup, som brændte.

Læs også Stor naturbrand på Djursland: Kniv fra høstmaskine rammer sten

- Der endte det med at være 30 hektar, som udbrændte. Det er virkelig svært at undgå, når det er så knastørt, siger Allan Frederiksen.

- Det eneste, vi kan råde landmændene til, er ikke at høste, når det blæser meget. For så kan flammerne sprede sig, hvis det skulle gå galt, lyder det videre fra indsatslederen.

Beredskab og Sikkerhed blev kaldt ud til branden lørdag omkring kl. 15.30.