Fjellerup Strand får dispensation til store planer

Projektet ved Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune er blevet godkendt til forsøgsordning

Ti projekter er i dag blevet godkendt til at være en del af den forsøgsordning, som betyder, at der bliver bygget nye projekter helt ud til de danske kyster.

Projekterne skal være med til at fremme turismen fra både ind- og udland.

På listen er projektet Strandliv Fjellerup i Norddjurs, der skal gøre området til en endnu mere attraktiv destination for udenlandske og danske turister.

Store planer for Fjellerup Strand

I projektet er der blandt andet fokus på leg, læring og sport, og der er planer om at anlægge både strandpromenade, badehus, bådebro, legeplads og opholdsplads.

Med forsøgsordningen til de ti projekter ønsker regeringen at gøre en aktiv indsats for at styrke væksten i turismen blandt de danske kystområder.

Syddjurs vil have superkystlinje

- Det er 10 projekter, som uden tvivl vil være med til at trække flere turister til de danske kyster og skabe vækst og arbejdspladser lokalt. Det er projekter med høj kvalitet, som vil kræve en samlet investering på fire milliarder. Så vi må sige, at forsøgsordningen er en succes," siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Projekter skal nu igennem en nærmere planlægning og godkendelse i de enkelte kommuner, inden de kan blive gennemført.

De ni øvrige kommuner ud over Norddjurs er Ringkøbing-Skjern, Vordingborg, Sønderborg, Lolland, Stevns, Varde, Hjørring, Svendborg, og Gribskov.