Fiskere om vindmøllepark: Noget pjat!

Energistyrelsen fremlægger onsdag planerne for kommende gigant-vindmøllepark i havet ved Djursland. Fiskere kæmper imod.

Det bliver efter alt at dømme stormfuldt, når lokale borgere onsdag aften mødes i Grenaa for at diskutere en kommende havvindemøllepark i farvandet mellem Djursland og Anholt.

Energistyrelsen vil fremlægge det store projekt på mødet. Styrelsens repræsentanter vil formentligt få mange skeptiske spørgsmål fra Kattegat-fiskere, der frygter for deres levebrød.

- Det er noget pjat, hvis de skal ligge derude. De hører ikke hjemme derude, siger næstformand i Bønnerup Fiskeriforening Jimmy Kaagh til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er jo meget billigere, hvis de ligger på land. Men folk gider ikke se på vindmøller, og derfor bliver de placeret ude på havet, hvor de generer fiskerne, fortsætter han.

Borgmester i Norddjurs Kommune Torben Jensen (Borgerlisten) er derimod anderledes begejstret for den kommende vindmøllepark cirka 15 kilometer fra kysten.

- Det er et fantastisk spændende projekt, der skal levere strøm til hele Århus og Djursland, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vindmølleparken kommer til at bestå af mellem 80 og 120 møller. Parken forventes at stå klar i 2012 og bliver Danmarks hidtil største.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender direkte fra aftenens møde i Kattegatcentret i Grenaa. Se med klokken 19.30.