Fire østjyske byer er indstillet

Region Midtjyllands Landsbypris bliver afgjort i foråret 2016 - med prisen følger 150.000 kroner

Regionsrådet i Region Midtjylland har nu udvalgt de 11 byer, der skal konkurrere om Landsbyprisen, og blandt dem er fire østjyske byer blevet udvalgt.

Det er Feldballe i Syddjurs Kommune, Gjerrild i Norddjurs Kommune, Tørring i Skanderborg Kommune og Uggelhuse i Randers Kommune.

I de 11 landsbyer, som nu kandiderer til prisen, har borgerne blandt andet skabt et grønt udrykningshold, der fjerner ukrudt og slår græs. Reddet en skrantende købmandsbutik ved at sætte den på folkeaktier, bygget en BMX-hal eller sænket varmeudgifterne ved at sætte solfangere på fjernvarmeværket. Andre har startet en sommerhøjskole for lokale og turister, byggemodnet grunde til tilflytterfamilier, og et sted har de genåbnet et gammelt mølleri.

Hvem skal vinde landsbydyst?

- Alle disse initiativer har bragt de 11 kandidater væk fra landsbydøden og bidraget til at skabe levedygtige små samfund, som kan inspirere andre. Og de er netop meningen med Region Midtjyllands Landsbypris, der nu skal uddeles for ottende gang, lyder det fra Regionsrådet.

Det er Regionsrådet, der på baggrund af en indstilling fra et ekspertpanel udpeger prismodtageren.

Prisen overrækkes til foråret og ledsages af 150.000 kroner, og pengene kan anvendes til fælles glæde for borgerne.

Det er ottende gang, at Region Midtjyllands landsbypris skal uddeles.