Festival med sindssyge hestekræfter og flyvende dæk: - Det er sgu fedt

Allingåbro Motorfestival blev afholdt lørdag med toptunede traktorer, motorcykler og lynhurtige biler.

01:10

VIDEO: Se en video fra dagens motorfestival.

Op mod 11.000 deltagere og tilskuere var lørdag mødt op for at køre i og se på hurtige biler, motorcykler og traktorer, da der blev afholdt Allingåbro Motorfestival.

En af dem, der var forbi, var Viktor Kaas Schmidt fra Randers.

Læs også Video og galleri: Mosten Raceday viser hestekræfterne frem

- Jeg går op i motor, og så er det sgu fedt med alle de her sindssyge hestekræfter og dæk, der flyver igennem luften, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Jens Olaf Hersom har arrangeret motorfestivalen i snart en generation. I år har han formået at få en afdeling af Europacuppen i traktor pulling i klassen Super Stock til Allingåbro.

Den privatejede kampvogn var meget populær. Foto: Thomas Gam Nielsen

14 tonstunge, toptunede traktorer fra Holland, Tyskland, England og Denmark dystede om vigtige point i kampen om at vinde den eftertragtede Europa Cup.

- Traktorerne, der kører på enten diesel eller metanol, producerer over 6.000 hestekræfter, så der er virkelig tale om ekstreme køretøjer, siger formanden for festivalen Jens Olaf Hersom.

Jeg går op i motor, og så er det sgu fedt med alle de her sindssyge hestekræfter og dæk, der flyver igennem luften.

Viktor Kaas Schmidt, Randers

Udover traktorer, motorcykler og biler, var der også en privatejet kampvogn med. Og selvom Jens Olaf Hersom har været formand i mange år, synes han stadig, at det er indsatsen værd.

- Det er jo dejligt at komme herud og møde glade mennesker, og nogle, der synes, det er fedt at overvære sådanne arrangementer, siger Jens Olaf Hersom.