Fastlagt: Ingen wc'er i togene

Det er nu endeligt besluttet, at der ikke kommer toiletter i letbanetogene, oplyser Letbanerådet

Dermed afviser Letbanerådet den kritik, som blev fremsat, da det i første omgang kom frem, at der ikke kommer toiletter i togene på den nye Letbane.

Dermed skal passagerne, der skal køre på den 110 kilometer lange strækning mellem Odder og Grenaa, have tisset af inden afrejse.

Baggrunden for beslutningen er en afvejning af fordele og ulemper, sammenholdt med den relativt store andel af korte rejser, der vil være på den kommende letbane, oplyser Letbanerådet.

Ifølge rådet vil etablering af toiletter og den samlede omkostning i køretøjerne og til fækalieanlæg, kloak med videre på depoter løbe op i samlet cirka 10 millioner kroner plus de årlige udgifter i forbindelse med vedligeholdelse og drift.

Se: Passagerer må undvære toilet

Beslutningen ærgrer Mads Nikolajsen, der er medlem af byrådet i Norddjurs Kommune for SF og Midttrafiks medlem af Letbanerådet.

- Jeg beklager det meget. Det havde været bedre med en anden beslutning, men nu er løbet kørt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mads Nikolajsen mener ikke, at Selskabet bag Aarhus Letbane har behandlet sagen ordentligt. Ifølge ham er repræsentanter for ældre- og handicapforeninger udenfor Aarhus Kommune ikke er blevet involveret i beslutningsprocessen, men kun organisationer i Aarhus Kommune.

- Jeg er bekymret for, om det her kan danne præcedens for, at man undlader at høre parter uden for Aarhus ad i sådanne sager. Jeg kunne have ønsket, at Bent Hansen (formand for Region Midtjylland (S)) i Letbanerådets pressemeddelelse havde påtalt, at man havde taget et Aarhus-hensyn og ikke et regionalt hensyn, siger Mads Nikolajsen.

Aarhus Letbane vil blive betjent af to forskellige typer tog - Tango og Variobahn. Tango-togene vil primært køre på strækningen Odder til Grenaa, mens Variobahn kører på den kortere tur mellem Aarhus og Lystrup.

Hvis alt går efter planen, vil det være muligt at benytte letbanen fra Odder via Aarhus til Grenaa i 2017.