Familie har samlet flasker for 16.000 kroner til kystsikring

En aarhusiansk familie har samlet over 16.000 kroner sammen fra pantflasker. Pengene skal gå til kystsikring på Anholt

Når uvejr og storme hærger i Kattegat, går det ofte hårdt ud over øen Anholt. På trods af årelange forhandlinger kan Norddjurs Kommune og staten ikke blive enige om, hvem der skal betale for en dyr kystsikring på øen.

Men en familie fra Aarhus har taget sagen i egen hånd, og har rejst penge til kystsikringen. Og søndag skulle pengene så overrækkes. 

Og det var en stolt familie, der i dag overrakte en stor check i form af en pantflaske til Anholt Borgerforening.

- Og nu står vi her med 16.000 kroner, som vi kan give til Anholts kystsikring, siger Gro Lund Hansen fra Åbyhøj, der står bag indsamlingen.

I otte måneder har familien samlet pant til et indsamlingsprojekt, som skal sikre at Anholts kyster ikke ædes op af havet.

Sådan så Nordstrandvej på Anholt ud, efter at stormen Urd havde ramt øen i december 2016.
Sådan så Nordstrandvej på Anholt ud, efter at stormen Urd havde ramt øen i december 2016. Foto: Liselotte Arentz Sørensen‎

- Det betyder ret meget. Der er rigtig mange mennesker, der gider hjælpe os med alt det her, siger Zakarias Fink Lund Isaksen. 

Familien har ung som gammel et helt særligt forhold til Anholt, hvor de tager på campingferie.

Kystsikring er dyrt

Norddjurs Kommune og staten er uenige om, hvem der skal betale for kystsikringen til 16 millioner kroner. Staten vil betale noget, kommunen vil betale lidt. Men der mangler stadig 3,1 millioner kroner.

Så derfor er 16.678 kroner er ikke meget i det store billede. Men Anholt Borgerforening er glade for familiens bidrag.

- Det er superflot med sådan et fantastisk initiativ som Gro og drengene har taget, siger Liselotte Arentz Sørensen, der er formand for Anholt Borgerforening.

Når bølgerne raser i Kattegat, så er Anholt meget udsat. I december 2016 var det stormen Urd, der ødelagde en af øens få trafikåre. Samtidigt forsvandt der også et stykke af campingpladsen.

- Hele det her projekt har været med til at skulle synliggøre både for lokalpolitikerne og for politikerne på Christiansborg, siger Gro Lund Hansen. 

Jan Petersen var også med, da checken blev overrakt søndag.

- Det er en kommunalopgave, og det er især en statslig opgave. Vi har også reserveret penge til det i Norddjurs Kommune. Og vi venter sådan set på, at finanslovsforhandlingerne udløser de sidste tre millioner kroner, der er brug for, siger Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune.

Sammen med en række andre indsamlingsprojekter har borgere med tilknytning til Anholt nu indsamlet lige i underkanten af en million kroner til kystsikring.

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

Mette F.

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere