Ethanol-planerne fortsætter

DONGs ethanol-stop i Kalundborg berører ikke Grenaa

Ethanolfabrikken i Grenaa skal placeres på havnen Foto: Visualisering

DONGs beslutning om at opgive bioethanol-produktion i Kalundborg får ingen betydning for Hveitis planer om at etablere et ethanol-produktionsanlæg på Grenaa Havn.

Ifølge Hveitis direktør, Svend Brandstrup, udvikler projektet i Grenaa sig positivt, selvom den endelige finanisering fortsat ikke er på plads.

- Projekteringen og indhentningen af tilladelser går helt planmæssigt, og vi er i kontakt med interessante investorer, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg er fortsat optimistisk, når det gælder finansieringen, for jo længere vi kommer med forberedelserne, jo bedre investeringsgrundlag kan vi tilbyde, siger han.

DONG angiver regeringens manglende støtte til 2. generations bioethanol i det nye energiudspil som en af grundene til at projektet i Kalundborg opgives.

- Man kan ikke sammenligne DONG?s og vores anlæg, fordi vi ikke udelukkende skal producere brændstof, men også foderproteiner og fiber, og det er alt sammen inde i en positiv prisudvikling. Og der er masser af råvarer til fornuftige priser på markedet, siger Svend Brandstrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han vil ikke sætte dato på en forventet startdato, men når projektet runder to år i august, vil han gerne være i gang.