eSport: Spil dig til en studenterhue

eSport er en voksende sportsgren. Nu kan man dyrke computerspils-sporten, mens man tager en studentereksamen.

Er din søn eller datter vild med computerspil på konkurrenceniveau, så kan det være, det er i Grenå, de skal tage deres studentereksamen.

Game College i Grenå tilbyder nu en ny linje på deres hhx-uddannelse. Den nye linje kommer til at dreje sig om eSport, som på verdensplan er en voksende sport. Det skriver Viden Djurs, som Game College er en del af, i en pressemeddelelse.

Grenå har i mange år allerede været en del af computerspilsuniverset, da de har tilbudt uddannelser, der tager udgangspunkt i spiludvikling. Dermed bliver studenterne fra Game Colleg klædt på til at blive grafikere, designere, iværksættere, programmører eller lignende.

- Med vores årelange erfaring med at uddanne gymnasieelever i at udvikle spil på Game College ligger det lige til højre musehånd, at næste store satsning er at lære elever at spille spil. Vi har længe fulgt eSporten med stor interesse og kan sagtens se flere koblinger over til kernestoffet på handelsgymnasiet. sport-industrien buldrer afsted og der er mange gode cases til at lære om eventskabelse og oplevelsesøkonomi, så selve uddannelsen også får relevans for den enkelte spiller, siger innovationschef Søren Hoffmann Hansen fra Viden Djurs, som Game Sport College er en del af.

‪Den nye linje hedder Game Sport College og har som den første uddannelses i landet over 10 timer om ugen til at de studerende kan træne og dyrke eSport. Der startes ud med spillet "Counter Strike Global Offensive", og senere vil man udvide med andre relevante eSports titler. 

- I vores kostskolemiljø i Grenaa supplerer eSportseleverne vores spiludviklere på Game IT College og vores fodboldelever på Brazil Football College perfekt og med gode rammer til både træning ved computeren og i fitness og svømmehal bliver forholdene optimale for den enkelte spiller og hold. Vi glæder os enormt til at byde 30 unge eSports udøvere velkommen i Grenaa til august, siger Søren Hoffman Hansen.