En fnat-astisk weekend

Fnatmide sender 179 efterskoleelever hjem

02:00

Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole på Djursland har valgt at sende samtlige 179 elever hjem, efter at der er blevet konstateret et udbrud af fnat.

Indtil videre har otte af skolens elever fået den irriterende fnatmide under huden. Hudsygdommen smitter ved kontakt og er stærkt kløende.

For at forhindre fnatmiderne i at blive overført til endnu flere elever har forstander Carsten Holvad valgt at sende samtlige elever hjem til på søndag.

Ifølge Carsten Holvad er det umuligt at undgå fysisk kontakt på en idrætsefterskole, hvor eleverne både er tæt sammen, når de dyrker sport, og når de er sammen på andre tidspunkter. Derfor har det været nødvendigt at tage det utraditionelle skridt.

- De sveder, når de laver gymnastik. De hænger oven på hinanden, og de står oven på hinanden. De ligger oven på hinanden, når de spiser popcorn, siger han.

TV 2 | ØSTJYLLAND har torsdag mødt en af de hjemsendte elever, Cathrine Ejlskov. Hun har ikke selv fået fnat, men er glad for, at skolen tager sine forholdsregler.

- Det er rigtigt, rigtigt klamt. Jeg er glad for, at jeg har smurt creme på i nat. Forhåbentlig bliver jeg ikke ramt, for det er ulækkert at tænke på små dyr, der kravler og spiser én. Det er ikke særligt lækkert, siger hun.

Mød Cathrine Ejlskov og hør mere om hudsygdommen fnat i tv-indslaget øverst i artiklen.