Efterskoler plages af computertyve: Slår til under aftensmaden

Flere østjyske efterskole har været ramt af computer-tyve. Senest er der stjålet 13 computere fra en efterskole i Vivild. Ved du noget, hører politiet gerne fra dig

Onsdag har ukendte gerningsmænd stjålet 13 computere fra Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole.

Østjyske efterskoler plages af ubudne gæster, der stjæler computere fra elevernes værelser.

Hos Østjyllands Politi har man i år modtaget flere anmeldelser fra efterskoler, der har været udsat for tyverier - begået efter samme modus.

- Der har været flere tilfælde i år, og det er noget, der har vores opmærksomhed. Vi har også hørt fra andre politikredse i Jylland, at de oplever det samme af lignende karakter, siger vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Lennart Rosenberg Glerup til TV2 ØSTJYLLAND.

Samme modus og samme tidspunkt

Tyverier bliver begået på samme måde, hvor computere og lignende bliver stjålet fra elevernes ulåste værelser i tidsrummet mellem kl. 17 og 19, hvor eleverne ofte er samlet til aftensmad eller andre komsammener.

Senest er det gået ud over eleverne på Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole på Djursland. 

01:04

Eleverne på Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole på Djursland er berørte efter gårsdagens tyveri fra værelserne. Caroline Aalestrup og Freja Dissing fik ikke stjålet deres computere, men fortæller her om, hvordan hele efterskolen fik nys om tyveriet.

Luk video

Onsdag i tidsrummet mellem 17.30 og 18.00 har en eller flere ukendte gerningsmænd været rundt på skolen og stjålet 13 computere fra elevernes ulåste værelser.

- Det er meget ubehageligt, og eleverne er dybt berørte, så vi snakker med dem og prøver at berolige dem, siger Per-Olaf Schmidt, der er viceforstander på Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole.

- Jeg tænker, at det er sådan lidt ubehageligt, at folk går ind og roder i ens ting. Man ved ikke, hvem der har været der. Op til eksamen er alle vores ting væk, siger Freja Dissing, der er elev på Vivild Efterskole, der dog ikke selv havde fået stjålet noget.

Ved du noget?

Har du oplysninger i sagen fra Vivild eller tyverierne fra de andre skoler, hører Østjyllands Politi gerne fra dig på telefonnummer 114.

Per-Olaf Schmidt fortæller, at han også har hørt om flere andre efterskoler på Djursland, der har oplevet den samme type af tyverier.

Sommerplaner må aflyses

- Mange af vores elever har selv finansieret deres computere, og for nogle betyder det her, at de er nødt til at aflyse planlagte sommeraktiviteter for at få råd til en ny, siger Per-Olaf Schmidt og forklarer, at det også rammer de prøver, som eleverne om få uger skal op til, da meget af deres forberedelse og arbejde ligger på computerne.

- Det er en rigtig øv-situation, siger viceforstanderen. 

04:16

VIDEO: Viceforstanderen Per-Olaf Schmidt fortæller, at eleverne er utrygge og påvirkede efter onsdagens tyveri på skolen. 

Luk video

Hos Østjyllands Politi er man nu ved at efterforske tyveriet fra Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole og de andre efterskoler.

- Vi har sparsomme signalementer og spor, som vi forfølger, siger Lennart Rosenberg Glerup.

Ved du noget?

Han er derfor meget interesseret i at høre fra personer, der kan have set noget eller have oplysninger i sagen fra Vivild eller nogle af de andre skoler.

- Vi vil rigtig gerne have standset det, så alle spor skal efterprøves. Derfor vil vi gerne høre fra folk, der kan have set noget mistænkeligt eller har oplysninger, siger vicepolitiinspektør Lennart Rosenberg Glerup.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Læs også Bådebro styrtet sammen: Personaleudflugt røg i havnen

Lås tingene inde

På efterskolen i Vivild er det dagen derpå, og her har man delt sin triste oplevelse med de andre efterskoler i sit netværk, ligesom man har gentaget procedurer for eleverne.

- Vi opfordrer dem til at låse dørene ind til værelserne, og at alle værdigenstande skal være låst inde i deres skabe. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det skal være sådan her i forhold til det samvær, vi har på efterskolerne, siger Per-Olaf Schmidt. 

Læs også De fleste forældre i Silkeborg er tilfredse med folkeskolen

Hos Østjyllands Politi har man en klar opfordring til folk:

- Det er vigtigt, at man har noteret sig serienummeret på ens elektronik, for så kan vi finde tilbage til ejeren, som kan få det retur, lyder det fra Lennart Rosenberg Glerup.