Efterskole vil lære elever at lappe cykler og lave regnskab

Djurslands Efterskole sætter et anderledes valgfag på skemaet efter jul

Djurslands Efterskole udvider antallet af valgfag efter jul.

Her bliver der mulighed for at deltage i faget ’LifeSkills’. Det går kort og godt ud på at gøre eleverne klar til de udfordringer, man møder, når man engang flytter hjemmefra.

Læreren i faget hedder Jonas Kiil Sørensen, og for ham giver det god mening at undervise eleverne i alt fra at lappe en cykel til at lægge et regnskab. 

Læs også Danmarks første ordblinde-efterskole fylder 50 år

- Mange af tingene er nogle, jeg først selv har tillært mig efter, at jeg flyttede hjemmefra, så jeg synes, det giver god mening, siger Jonas Kiil Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har i et Facebookopslag opfordret folk til at give eksempler på ting, som de unge ville have nytte af at lære, og her kører debatten lystigt.

- Vi har et hold på 17 elever, der har valgt det første gang, og det er egentlig en fin sjat. Skolens motto er ’guld med hjem’, og her får eleverne guld med hjem i form af konkrete skills, de kan bruge i fremtiden, siger Jonas Kiil Sørensen.

Nogle emner der går igen i forslagene er ting som at lave en selvangivelse, et CV og at tegne en forsikring, og det overrasker Jonas Kiil Sørensen, som egentlig havde tænkt det mest praktisk. 

Læs også Tvangsauktion: Køb efterskole med 70 sengepladser

- Det handler om, at vi gerne vil forberede eleverne på et virkeligt liv efter efterskolen, så det er et fag, hvor man skal lære alt det, der skal læres før, man flytter hjemmefra. Tanken var af praktisk karakter, så det kommer også til at handle om at lappe en cykel, bore et hul i væggen og binde en butterfly, men det får nok også noget med de andre ting at gøre, siger Jonas Kiil Sørensen.