Efterlyser hjertestarter-tyve

Politiet efterlyser kvinder, der stjal hjertestarter i Grenaa

Natten mellem lørdag 6. og søndag 7. august blev Sparekassen Djurslands hjertestarter stjålet ved en kontantautomat på Søndergade i Grenaa. Det skriver Århus Stiftstidende.

Politiet har modtaget billeder fra bankens videoovervågning, hvoraf det fremgår, at to unge kvinder kl. 00.54 kom forbi skabet, og at den ene tog hjertestarteren ud af skabet og smed den på fortovet, mens den anden kvinde grinende så til. Den har en værdi af 17.000 kroner.

Fem minutter senere kom en mand gående forbi. Manden kiggede tilsyneladende på hjertestarteren og bukkede sig ned. Det kan dog ikke konstateres, om han tog hjertestarteren med sig.

Overvågningsbillederne er af en kvalitet, der gør, at personerne kan genkendes.

- Vi ønsker dog ikke på nuværende tidspunkt at offentliggøre billederne, men opfordrer kraftig borgere, der har viden om tyveriet/tyvene at henvende sig til os, så vi kan få opklaret denne meningsløse handling og få hjertestarteren tilbage på rette plads, siger Helle Fly Edelbo, der er leder af Straffelovssektionen ved Lokalpolitiet i Grenaa, til Århus Stiftstidende.

Rystet formand
Formanden for Hjerteforeningens Norddjurs-afdeling, Erik Eberg Madsen, er rystet over hændelsen.

- Det er chokerende, at nogen kan finde på at fjerne en hjertestarter. Vi ved i Hjerteforeningen, hvor mange der dør hver dag på grund af hjertestop. I Grenaa har vi nu ikke mere et sygehus, så alle skal transporteres til Randers, og det koster både tid og penge, siger Erik Eberg Madsen til Århus Stiftstidende.

Kilde: Århus Stiftstidende

Signalement

Kvinderne beskrives som følger:

A: Kvinde, dansk udseende, 16-22 år, middelhøjde, kraftig/fedladen af bygning. Halvlangt mørkt, glat hår isat en hårbøjle. Iført lang løs hvid bluse, med ærmer til albuen, mørke stramtsiddende bukser, bare fødder i sandaler.

B: Kvinde, dansk udseende, 16-22 år, middelhøjde, almindelig af bygning. Langt glat blondt hår. Iført stort spraglet tørklæde, mørk jakke, mørk bluse, mørke stramtsiddende bukser og mørke sko/støvler.

Manden beskrives som 30-50 år, almindelig af bygning, dansk udseende, middelhøjde, kort mellemblondt hår. Var iført storternet skjorte og grålige bukser.