Efter dødsbrand på plejehjem: Kommune skærper tilsyn

Efter at tre ældre kvinder mistede livet i brand på plejecenter, vil kommunen nu holde mere øje med brandtilsynsrapporter på institutionerne

Efter at plejecentret Farsøhthus i august brændte ned med det resultat, at tre ældre kvinder mistede livet, har TV2 ØSTJYLLAND gennem en aktindsigt kunne konstatere, at plejecentret mange gange havde fået en række påbud omkring mangelfuld brandsikkerhed.

På påbuddene kan man se et problem blive gentaget igen og igen - nemlig flugtvejene. Og det er ikke et uvæsentligt problem.

quote Det er ret usædvanligt, hvis det er tilfældet, at man har haft et påbud, der er blevet gentaget år efter år.

Ib Bertelsen, direktør hos Dansk Brand og Sikringsteknik

- Det er alvorligt, hvis man spærrer flugtveje. På et ældrecenter kan der være behov for meget tilgængelige flugtveje for at få borgere ud, siger Ib Bertelsen, der er direktør hos Dansk Brand og Sikringsteknik.

Det har betydet, at Norddjurs Kommune, hvor plejecentret ligger, tager konsekvensen og øger gennemgangen af kommunens institutioner.

VIDEO: Ib Bertelsen er overrasket over, at påbuddene på plejecentret bliver gentaget flere gange i brandtilsynsrapporterne.

- Jeg har besluttet, at vi nu skal have de her brandtilsynsrapporter fra alle vores institutioner til gennemsyn i udvalget, så det får vi fremover, så vi kan følge sagen fra udvalgets side også, siger Lars Møller (A), der er formand for Voksen og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

Særligt opsyn

Det er altså et omfattende stykke arbejde, der venter for Voksen- og Plejeudvalget i kommunen, men det er ikke det eneste, Lars Møller sætter i værk som følge af dødsbranden på plejecentret.

VIDEO: Lars Møller vil holde ekstra øje med institutionerne i Norddjurs Kommune fremover.

Farsøhthus skal nemlig også under gennem særligt skærpede gennemsyn, efter de gennemgående påbud angående flugtveje i plejecentrets brandtilsynsrapporter.

- Det er ret usædvanligt, hvis det er tilfældet, at man har haft et påbud, der er blevet gentaget år efter år. Det vil normalt ikke være det, vi ser i praksis, siger Ib Bertelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom Lars Møller anerkender, at flugtveje er vigtige at sikre, understreger han, at det kan være udfordrende at holde dem fri i en institution med meget aktivitet.

- Vores medarbejdere og ledelsen ude ved Farsøhthus retter sig efter de anbefalinger og påbud, der er blevet givet, men vi skal huske, at det er et stort og levende hus, hvor der bor mange mennesker, der har hjemlig hygge, og der kommer mange pårørende også, siger han.

20210128-214857-L-1920x1280we

Vi vil også bruge mundbind i et vist omfang efter epidemien, siger Brostrøm

s1.jpg

Vejrskifte midt på ugen sender storm og regn til Danmark

img_6113.jpg

Rapport: Det lokale supermarked har omsætningsfremgang med lukkede grænser

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Dansk covid-19-vaccine klar til test på mennesker

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe