Dong inviterer på mølle-sightseeing ved Anholt

Nu kan du komme helt tæt på Anholt Havmøllepark

Det er nok de færreste, der tænker på, hvor strømmen kommer fra, når de tænder for støvsugeren, opvaskemaskinen eller natlampen.

Men nu giver Dong 4.500 danskere mulighed for at komme helt tæt på de havvindmøller, der producerer strøm svarende til en million husstandes forbrug, og derfor går turen blandt andet til Anholt Havmøllepark.

Og netop vindmøller er lige nu højaktuelt i Norddjurs Kommune, hvor to politikere har forladt socialdemokraterne efter partiet - og et flertal i kommunalbestyrelsen - stemte for et vindmølleprojekt ud for Grenaa Havn.

Åbent hus tre steder
Med lejede færger tilbyder energiselskabet gratis ture i to weekender i september med afgang fra Grenaa Havn, Københavns Havn og Gedser Havn.

Læs også Vindmøllesag splitter byråd og skaber to nye løsgængere

Herfra går turen ud til henholdsvis Anholt Havmøllepark, Middelgrunden og Nysted Havmøllepark, hvor man får mulighed for at se havmøllerne og snakke med de folk, der holder dem kørende.

- Vi har gennem årene holdt åbent hus på vores kraftværker. Det er lidt sværere at gøre det samme ude på havet, men nu gør vi det altså, siger Filip Engel, der er chef for branding og bæredygtighed hos Dong Energy. 

Læs også Byrådet i Norddjurs stemte for vindmølleprojekt

Billetterne til turene uddeles via lodtrækning, og interesserede kan tilmelde sig via hjemmesiden goerdanmarkgroennere.dk

Dong Energy har stået for opførelsen af hver fjerde havvindmølle i verden og driver i alt 17 havvindmølleparker rundt om i Europa - og flere er på vej.