Djursland skal hænge bedre sammen

Norddjurs-borgmester Jan Petersen vil blandt andet se på muligheden for en forlængelse af letbanen til lufthavnen i Tirstrup

02:03

1 af 2

Politiere og trafikforskere er fredag samlet til en stor mobilitets-konference i Grenaa for at diskutere fremtidens infrastruktur.

Til næste år, i 2017, åbner letbanens første etape og med tiden vil den erstatte hele den nuværende Aarhus Nærbane fra Odder til Grenaa.

Derfor er blandt andet de to borgmestre på Djursland, Jan Petersen (S) fra Norddjurs og Claus Wistoft (S) fra Syddjurs, med på konferencen for at diskutere, hvordan letbanen kan spille sammen med den eksisterende transport som eksempelvis busser.

Letbanen på skinner: Det er en stor dag

Samtidig håber Jan Petersen, at der også kan tages hul på snakken om, hvorvidt letbanen med tiden skal udvides:

- Letbanen giver også mulighed for at tænke en letbanestrækning over Rønde til lufthavnen (Aarhus Lufthavn i Tirstrup, red.), siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Målet er at få udarbejdet en samlet strategi for infrastrukturen kaldet "Djurs Mobilitet", som skal give brugerne de bedste muligheder for at bevæge sig rundt i landsdelen.

Særligt letbanen spiller en rolle i den forbindelse, lyder det også fra borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft. Han henviser til sammenlægningen af Grenaa- og Odderbanen, som har ført til et stigende antal passagerer:

- Derfor tror vi virkelig på, at når vi får en letbane med højere intensitet på afgangene helt til Aarhus Syd, så vil det give et kæmpe stort boost på passagertallet, siger Claus Wistoft.

Du kan høre Norddjurs' Jan Petersen fortælle mere om dagens konference i videoen øverst i artiklen.