Butiksejer fik nok: Tævede indbrudstyv

En forretningsdrivende i Torvegade i Auning er nu sigtet for grov vold, efter han i nat tildelte en indbrudstyv flere slag med et slagvåben

Et indbrud udviklede sig i nat kl. 4.33 til grov vold begået af indehaveren af den butik, som tyvene var på vej ind i. Det hele skete i Torvegade i Auning, hvor den forretningsdrivende selv befandt sig i butikken for at holde vagt.

Stedet har flere gange været udsat for indbrud, og det var formentlig også det faktum, der har fået indehaveren til at gå amok. I alt tre tyve var ved at bryde ind.

- Han opholder sig i forretningen, fordi han efter udsagn holder vagt. Derfor opdager han tyvene og overfalder dem. Værst går det udover den ene, som bliver tildelt flere slag med et slagvåben. Tyven er nu indlagt med flere brud og skal desuden syes, siger politiassistent hos Østjyllands Politi, Niels Bugge, til tv2oj.dk.

Ingen relation til tyvene

I politiets arkiv er der intet, som viser, at netop denne butik i Torvegade har været særlig hårdt ramt af indbrud, men Niels Bugge afviser ikke, at der kan være flere tilfælde, som ikke er blevet anmeldt.

- Årsagen til volden er altså formentlig, at indehaveren har fået nok. Der er i hvert fald ikke noget, som tyder på, at han for eksempelvis har haft en relation til indbrudstyvene, siger Niels Bugge.

Han fortæller, at det er yderst sjældent, at indbrud udvikler sig på denne måde.

Sigtet efter grove voldsparagraf

- Jeg har set noget lignende før, men det er mange år siden, at vi ser det i en så grov form for vold som her, lyder det fra politiassistenten.

Butiksindehaveren bliver nu sigtet efter den grove voldsparagraf 245, som indebærer vold af særlig farlig karakter. Ofte dømmes gerningsmand efter denne paragraf, når der er blevet brugt våben under voldshandlingen.

Politiet anholdt to tyve i forbindelse med indbruddet - den ene er så indlagt på sygehuset. Den sidste nåede at stikke af.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget