Brasiliansk fodboldlejr lærer unge spillere teknik

Unge bruger vinterferien på fodbold i Grenaa og lærer brasilianske tricks

05:34

1 af 2

Stine Dam Hoffmann spiller fodbold tre til fire gange om ugen på Efterskolen i Rønde, hvor hun går til daglig. Og denne vinterferie har hun også valgt at vie til sporten, men det er lidt nogle utraditionelle finter, hun lærer på kunststofbanen i Grenaa i disse dage.

Her har det lokale fodboldakademi med det internationale navn Brazil Football College fra Grenaa nemlig arrangeret en fodboldlejr, der skal give spillerne smag for de brasilianske bevægelser med en fodbold. 42 blandede spillere - både drenge og piger - i alderen 14-17 årige har i de sidste tre dage danset capoeira, spillet futsal og selvfølgelig fodbold.

- Vi tænker meget mere på teknisk træning. Sådan noget som at vi skal være hurtige på fødderne og så bevæge kroppen meget mere. Vi skal være lidt dansende i forhold til fodbolden, sådan at vi bedre kan snyde vores modstander, siger Stine Dam Hoffmann fra Givskud.

Spil fodbold ligesom Messi

Det er præcis meningen med træningen, lyder det fra Aroldo Strack, der er sportchef for akademiet i Grenaa.

- Brasiliansk fodbold er frihed til at prøve nogle ting, som man måske ikke har lov til, når man spiller på højt plan eller professionel fodbold. Men her når man er ung, så opfordrer vi spiller til at prøve at udvikle sig og prøve nogle ting som de kan og som de drømmer om også at kunne, siger han.

Gengangere på banen

Spillerne trodser hver dag den danske vinterkulde for at spille, som de gør under sydens sol i Rio de Janeiro. Og der er flere spillere på banen, der har været med før.

- De tager rigtig godt imod det. Vi har rigtig mange gengangere fra sidste gang. Og for alle de nye, er det sådan, at de har fået en anbefaling fra en anden spiller, som var her sidste år, siger sportschef Aroldo Strack.

Og fodboldspiller Stine Dam Hoffmann bliver også en genganger. Hun fortsætter nemlig på fodboldskolen efter sommerferien. Lige nu spiller hun på et efterskolehold med kun få piger, men hun vil gerne spille på et almindeligt 11-mandshold.

- Jeg glæder mig til at få en god træning, hvor vi er mange piger, siger Stine Dam Hoffmann, der har høje ambitioner med sporten.

- Man har selvfølgelig altid en drøm om at blive en stor fodboldspiller, men jeg kunne godt bare tænke mig at fortsætte med at spille fodbold på et højt niveau, slutter hun.

Øverst i artiklen kan du se interviewet med både sportschefen og Stine Dam Hoffmann.