Brandfolk frygter ulykke: Parkerede biler spærrer strandvej

Brandfolkene kan ikke komme frem til sommerhusene i Fjellerup på grund af ulovligt parkerede biler

01:41

Bilerne hober sig op på Klitvej ved Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune. 

De hober sig op i en sådan grad, at brandfolkene ikke kan komme forbi, og det kan potentielt give enormt farlige situationer. Det fortæller holdlederen hos Fjellerup Brandstation fra Beredskab og Sikkerhed til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har optaget en video, der viser i massevis af ulovligt parkerede biler, som spærrer vejen for brandbilen. 

Læs også VIDEO: Voldsom brand i spejderhytte i nat

- Det er altså en redningsvej, og det er meningen, at vejene skal holdes fri. I værste fald kan vi slet ikke komme igennem, og i bedste fald tager det ekstra lang tid, og det går ikke, hvis der er brand, siger holdleder fra Beredskab og Sikkerhed, Anders Enggaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller om en konkret episode for omkring tre år siden, hvor hans kollegaer var på udrykning. Her måtte brandbilen påkøre nogle af bilerne for at slippe igennem.

Læs også Farlig tendens: Vi ringer ikke altid 112 under brand

- Hvis de var blevet fem minutter mere forsinket var der røget mindst et sommerhus, måske to, siger Anders Enggaard. 

Anders Enggaard har optaget en helt almindelig køretur i brandbilen, hvor det er tydeligt, at folk holder ulovligt på vejen. 

Læs også Kendt Randers-restaurant lammet af brand før ferien

- Det er bare en, der skal gøre det, så gør alle det. Kommunen har forsøgt med yderligere skiltning, men det har ikke virket, og det er potentielt rigtig farligt, siger Anders Enggaard.

- Der er 1.500 sommerhuse ved Fjellerup Strand, og en stor del af dem skal nås via Klitvej. På den video, jeg har optaget, er der ikke engang mange biler i forhold til, hvor slemt det kan være, siger han. 

Se videoen, hvor brandbilen bliver forsinket af de ulovligt parkerede biler, øverst i artiklen.