Brand i parcelhuskvarter - politiet advarer mod ukrudtsbrændere

En ukrudtsbrænder var formentlig årsag til, at et redskabsrum og en carport nedbrændte.

Et redskabsrum og en carport nedbrændte, ligesom et parcelhus blev beskadiget, da der torsdag udbrød brand i et parcelhuskvarter i Grenaa.

Ifølge Østjyllands Politi fandt branden sted på Dr. Louise Vej. Brandvæsnet kæmpede især med at forhindre, at ilden bredte sig til selve huset, hvilket brandfolkene til dels havde held med.

Det lykkedes at holde ilden væk fra selve huset, men tre vinduer var sprængt som følge af varmen, mens dele af udhænget samt tagrenderne var smeltet. Carporten og skuret stod derimod ikke til at redde og brændte helt ned til grunden, oplyser politiet i sin døgnrapport.

Ingen personer kom til skade.

Politiet advarer

Branden på Dr. Louise Vej i Grenaa blev anmeldt til Østjyllands Politi torsdag kl. 14.47.

Det var ikke muligt at fastslå, hvor branden var opstået, men husets ejer forklarede, at han tidligere på dagen havde brændt ukrudt af ved brug af en ukrudtsbrænder, og det er sandsynligvis det, der har startet branden.

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder. Derfor er det ifølge politiet en rigtig god idé at følge rådene fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder.

Rådene kan ses i faktaboksen nedenfor.

Sådan undgår du brand når du anvender ukrudtsbrænder