Bosted: Kritik fra tidligere ansatte

TV 2 | ØSTJYLLAND har modtaget flere henvendelser i sagen om 25-årig mands dødsfald på bosted

For dårlig normering og store udskiftninger har gennem længere tid skabt utryghed for både beboere og personale på bofællesskabet Kærvang i Ørsted.

Det er det billede, der bliver tegnet af en række tidligere medarbejdere, som de seneste dage har henvendt sig til TV 2 | ØSTJYLLAND med deres bekymringer.

Se også: Forening bakker pårørende op

Medarbejdernes udsagn bakker op om den kritik, som beboer- pårrøendeårdet i Ørsted ligeledes har rejst:

- Det skar i mit hjerte at måtte lade dem (bebeoerne, red.) være alene, men sådan var vilkårene, skriver en af de ansatte i en mail.

Henvendelserne kommer efter historien om en af bostedets beboere, en 25-årig mand, som i tirsdags mistede livet i forbindelse med noget tumult, som endte med en fastholdelse.

Personalet har ifølge Østjyllands Politi ikke umiddelbart gjort noget strafbart i den forbindelse.

Hvad, der til gengæld er noget galt med, er arbejdsforholdene på Kærvang, lyder kritikken fra de tidligere medarbejdere, som alle er utilfredse med bemandingen på bostedet.

Utryghed på bosted

I flere situationer har personalet skulle holde styr på beboerne helt på egen hånd. Beboere, som lider af forskellige former for fysiske og psykiske handicap som for eksempel autisme:

- At gå alene i en gruppe er ikke særlig trygt, når man normalt er to, og det er meget udadreagerende borgere, skriver en af de tidligere ansatte.

Personen, som ligesom de andre, ønsker at være anonym stiller samtidig spørgsmålstegn ved, hvor mange medarbejdere, der var på arbejde den aften, at den 25-årige mand pludselig var årsag til tumult:

- Der blev også sagt, der var seks på arbejde, da ulykken skete, men det må være både Skovvang og Kærvang til sammen, og da det ikke er samme bosted er der normalt ikke hjælp at hente.

Se også: Dødsfald: Intet strafbart

Skovvang er et nærliggende bofællesskab, der ligeledes har beboere med fysiske og psykiske problemer.

Formand for Voksen - og plejeudvalget i Norddjurs Kommune, Lars Møller (S), svarede i aften på medarbejdernes kritik. Se interviewet ved at klikke her.