Borgmestre: Banedanmark og Letbanen bør kunne tale sammen

På Djursland er der ikke meget tilovers for det offentlige slagsmål mellem Aarhus Letbane og Banedanmark

04:03

1 af 2

De to borgmestre på Djursland opfordrer, Banedanmark og Aarhus Letbane til at få løst de tekniske problemer, der skulle stå i forvejen for strækningen til Grenaa, hurtigt i stedet for at diskutere dem i offentligheden.

- Jeg forventer, at de får hældt det kaffe på kanderne, som er nødvendigt, og så hører vi ikke mere om det, og de leverer til 2017, siger borgmester Jan Petersen (S) fra Norddjurs Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Usikkerhed om letbane til Grenaa

Med en pressemeddelelse udsendt af Banedanmark torsdag er der opstået tvivl om, hvorvidt de yderste strækninger af letbanen til Grenaa når at stå klar til oktober 2017, som ellers er planen.

En aftale er en aftale

En bekymring som de to borgmestre ikke vil høre tale om.

- Vores aftale er, at alle strækninger åbner i 2017, for det er jo et vigtig år i hele Østjylland. Det er Kulturhovedstads-år, og alle satser på, at tingene er i orden til den tid. Vi investerer i vores letbanesystem, og vi vil være med fra starten. Den yderste del af strækningen skal ikke ligge og vente halvklar, siger Jan Petersen.

Men for ham skal det ikke handle om, hvorvidt Djursland føler sig koblet af eller ej. For ham handler det om, at to selskaber burde kunne tale bedre sammen og finde en løsning på problemet.

Borgmestre: Letbanen må og skal åbne til tiden

Udmeldingen er den samme fra Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs Kommune.

- For mig virker det helt underligt, at to offentlige selskaber ikke kan finde ud af at sætte sig ned og løse et praktisk problem, siger han.

- Vi forventer vi, at det her det bliver som aftalt, ellers er vi jo et helt andet sted, hvor vi skal til at starte lidt forfra, fortsætter han.

Anlægschefen i Aarhus Letbane Jørgen Hansen mener stadig, at strækningen kan blive færdig til tiden, og han er klar til at tale med Bane Danmark.

- Jeg vil godt sætte mig sammen (med Banedanmark, red.) ved bordet, og uanset hvad der har været sagt tidligere, så mener jeg, at vi er forpligtet til at finde en løsning siger han.

Se interview med de to borgmestre og Jørgen Hansen fra Aarhus Letbane i videoen øverst på siden.