Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Drømmen om en motorvej mellem Aarhus og Grenaa ser endnu engang ikke ud til at blive en realitet. Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), er skuffet over sin egen regering.

Artiklen er fredag kl. 21.50 opdateret med citater fra folketingsmedlem Leif Lahn (S).

Der er ikke skrevet en linje om en motorvej mellem Aarhus og Grenaa i Regeringens store plan for fremtidens trafik, som blev fremlagt torsdag.

Motorvejen har ellers været et stort ønske på Djursland i mange år, og dét, at motorvejs-drømmen nu endnu engang er skudt til hjørne fylder hos borgmesteren i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), her dagen derpå.

- Det er grænseoverskridende for mig, at man på den måde ser bort fra én af de havne, der virkelig har potentiale, og jeg kommer til at gøre meget ved det, siger Jan Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er jo min egen regering, og jeg må sige, at jeg er skuffet over, at man overser Grenå Havn.

I Regeringens infrastruktursplan står der, at der skal være bedre adgangsveje til danske havne. Og her mener borgmesteren altså, at Grenaa Havn er blevet glemt.

VIDEO: Borgmesteren i Norddjurs Kommune mener, at Grenaa havn er blevet glemt i regeringens infrastrukturplan.


Er en motorvej den sande lykke?

Borgmesterens partifælle transportminister, Benny Engelbrecht (S), sætter dog spørgsmålstegn ved, om en motorvej mellem Aarhus og Grenaa er den rigtige løsning.

- Spørgsmålet er, om en motorvej er den eneste sande lykke. Jeg går ud fra, at de fleste af de, der bor i området, godt kunne tænke sig, at der kom en fremkommelighed. Det er også derfor, at vi peger på en løsning, som ikke er en motorvej, men som er en løsning, som skaber en langt bedre trafikkorridor og en bedre trafikafvikling, siger transportministeren til TV2 ØSTJYLLAND.

Den løsning, som Transportministeren refererer til, er, at regeringen ønsker at afsætte 400 millioner kroner til at udvide motortrafikvejen til Aarhus Lufthavn.

VIDEO: Hør transportministeren svare på, hvornår der kommer en motorvej til Grenaa.

Men det er ikke tilstrækkeligt ifølge borgmesteren.

- Den transportaftale, der skal laves, den skal indeholde noget til Grenaa Havn.

Har du som borgmester gjort nok for at få en motorvej til Grenaa?

- Jeg har gjort dét, som er den politiske arbejdsform jeg er tilhænger af, og det er, at jeg aktiverer de saglige argumenter, vi har. Der er nogle af dem, der har været meget højtråbende, der heller ikke får noget, siger han.

Men borgmesteren vil ikke smide håndklædet i ringen.

- Jeg er ikke tilhænger af, at vi bare råber højt, men lige i øjeblikket er jeg lidt skarp i mælet. Det tror jeg, at mine partifæller har brug for at mærke.

Lokal folketingspolitiker kæmper sammen med borgmester

Det er ikke kun borgmesteren i Norddjurs, der er utilfreds med Regeringens manglende fokus på infrastrukturen til Grenaa.

Leif Lahn (S), der er medlem af Folketinget, fortæller fredag aften, at han også har tænkt sig at kæmpe videre for bedre veje til Grenaa.

- Mit store ønske har i mange år været bedre veje til Grenaa, og det ønske har jeg altså stadigvæk. Borgmester Jan Petersen og jeg har løftet overfor ministeren før, at vi har brug for bedre veje til Grenaa, fordi vores havn er i en god udvikling, fordi færgetrafikken til Sverige går rigtig godt, og der sker meget udvikling herude, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er jo netop derfor, vi har ønsket det her. Der er virkelig brug for det.

Både du og borgmesteren har holdt møder med ministeren, og I er i samme parti - det er altså jer, der har serveretten – hvorfor er det ikke kommet med i denne her omgang?

- Det, jeg har lært med mine mange år i politik, er, at man aldrig skal give op, men i stedet fortsætte med at kæmpe. Det er klart, at jeg nu via mit netværk og andet vil begynde at arbejde på de indre linjer og sige: Nej, vi giver ikke op.

VIDEO: Der er ikke skrevet en linje om motorvejen i Regeringens store plan for fremtidens trafik. Motorvejen har ellers været et stort ønske på Djursland i mange år.


IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Henning Grønlund Carlsen

De betalte den ultimative pris: Nu får de opkaldt veje efter sig

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

Dagens mest læste