Bent Hansen får nyt job: I spidsen for østjysk havn

Regionsrådsformand Bent Hansen afløser erhvervsmanden Poul Anker Lübker som formand for Grenaa Havn

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Bent Hansen kan mandag skrive en ny post på sit i forvejen lange visitkort.

Den socialdemokratiske toppolitiker, der er formand for Region Midtjylland og Danske Regioner, er netop valgt som ny formand for Grenaa Havn A/S.

Bent Hansen har hidtil været menigt medlem af havnens bestyrelse. Han overtager formandsstolen efter erhvervsmanden Poul Anker Lübker, der stopper efter kun et år på posten. 

Grenaa Havn ejes af Norddjurs Kommune, og her ser borgmester Jan Petersen (S) Bent Hansen som en stor gevinst på formandsposten.

- Bent er en garvet leder, der har stor erfaring fra forskellige offentlige aktiviteter. Han har i sit hidtidige arbejde i havnens bestyrelse vist, at han har stor veneration for Djursland og et stort kendskab til området. Bent er godt rustet til opgaven, siger Jan Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.  

Læs også Grenaa Havn skal have ny formand efter kort tid

Poul Anker Lübker, der nu er fortid som formand, blev efter en årrække i Grenaa Havns bestyrelse valgt som formand på generalforsamlingen sidste år.

- Der er overhovedet ingen dramatik i skiftet, sagde Poul Anker Lübker til TV 2 I ØSTJYLLAND i marts, da nyheden om formandsskiftet kom ud. 

Han pegede på, at det går godt på Grenaa Havn, og at man har fået den forholdsvis nye administrerende direktør kørt godt ind. 

- Det går så godt som aldrig før, så det er det rette tidspunkt at stoppe, sagde Poul Anker Lübker. 

Bent Hansen meddelte tidligere på året, at han ikke genopstiller ved efterårets regionsrådsvalg.