Attraktion uddeler gratis årskort

Det er slut med gratis fredags-entré. Til gengæld får man et gratis årskort, hvis man køber billet i februar

På Det Grønne Museum kan man blandt andet opleve husdyr, marker, køkkenhaver, traditioner, mennesker og maskiner, som det har udviklet sig gennem tiden. Foto: Det Grønne Museum

Indtil nu har det været gratis at besøge Det Grønne Museum og herregårdsmuseet Gammel Estrup i Auning om fredagen. Men nu er det slut.

- Vi har trukket den gratis entré om fredagen tilbage, fordi vi simpelthen har brug for indtægten. Vi ved, at mange bliver kede af det, men vi er jo også nødt til at tjene penge, siger direktør for Det Grønne Museum Anne Bjerrekær til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi ved, at mange bliver kede af det, men vi er jo også nødt til at tjene penge.

Anne Bjerrekær, Direktør, Det Grønne Museum

Til gengæld er de klar med lidt af et slagtilbud. Hvis du køber indgangsbillet til et af de to museer i februar måned, får du et gratis årskort med i købet.

01:37

VIDEO: I november 2018 modtog Det Grønne Museum en international pris for at formidle madens historie. Her kan du se et interview fra dengang, hvor museumsinspektør Betinna Buhl fortæller om arbejdet med at få Madens Hus etableret.

Luk video

- Normalt kommer der ikke så mange gæster i februar, så vi håber, at det her kan trække nogle flere til. Det giver os også en lidt mere blid overgang fra den gratis entré om fredagen, siger Anne Bjerrekær.

En entrébillet, der giver adgang til begge museer, koster 90 kroner. Et årskort kan erhverves for 185 kroner, altså en smule over det dobbelte.

Læs også Museum høster international pris for formidling af madens historie

Vi regner med, at det godt kan betale sig, og at vi får pengene tjent ind på den her måde.

Anne Bjerrekær, Direktør, Det Grønne Museum

- Når først folk er herude, så bruger de også penge i butikken og køber måske en ekstra kop kaffe. Så vi regner med, at det godt kan betale sig, og at vi får pengene tjent ind på den her måde, siger Anne Bjerrekær.

Museerne er lige nu vinterlukket og åbner op igen den 1. februar.

Læs også Østjyder vilde med peberspray - rift om dåser chokerer forhandler