Asylansøgere har forladt Grenaa

Politiet var med, da asylansøgere blev kørt væk fra Grenaa

03:39

1 af 2

Tirsdag eftermiddag blev seks af de 19 asylansøgere, der skal flyttes fra asylcentret i Grenaa, kørt væk.

Det skete klokken cirka 15.30.

- De er lige blevet hentet. Politiet var her, men det forløb stille og roligt, siger Claus B. Pedersen, der er regionsleder i Røde Kors, til tv2oj.dk.

19 asylansøgere, alle mænd, der er rejst til Danmark på egen hånd, har fået besked fra Udlændingestyrelsen om, at de skal fraflytte asylcentret og rykkes til andre steder rundt om i Danmark, fordi centret skal huse familier.

Cirka 40 asylansøgere fra asylcentret i Grenaa har frivilligt valgt at fraflytte stedet i sidste uge, mens de tilbageværende nægtede, da de ikke kunne overskue, at skulle flytte efter at have opholdt sig et år i Grenaa.

Holdt møde med Røde Kors og politiet

Safiya Udengaard, der er medlem af Venligboerne Grenaa, har været ude ved asylcentret i Grenaa det meste af dagen.

Røde Kors om tvangsflytning: Vi håber Aasylansøgere besinder sig

Hun fortæller, at asylansøgerne først på dagen fortsat ikke ønskede at flytte, men at de efter et møde med Røde Kors og politiet fulgte med stille og roligt.

- Vi har anbefalet dem af følge politiets anmodninger, da det ellers kan skade deres asylsag, siger Safiya Udengaard til tv2oj.dk.

Hun fortæller, at én enkelt beboer blev kørt væk i en taxa, mens de andre fem kom med en minibus, da de skulle til et andet sted.

De resterende 13 asylansøgere forventes at blive hentet i løbet af onsdag.

- Vi regner med, at den sidste halvdel af de 19 også tager af sted i den nærmeste fremtid, som det er aftalt, siger Claus B. Pedersen.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Ina Dulanjani Dygaard, der er Venligboer og tirsdag var på asylcentret i Grenaa, og et interview med indsatsleder ved Østjyllands Politi, Michael Ørum Møldrup