Arrangeret venskab: Fakir og Bent blev matchet

Fakir og Bents familier har fået masser af glæde af at blive ført sammen af Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp.

02:00

VIDEO: Familien i Grenaa har siden maj sidste år flere gange været sammen med Fakirs familie.

De store smil og kærlige blikke lyver ikke. For Fakir, Bent og deres familier har det været berigende at møde hinanden.

- Det er rart, og det er afslappet. Fakir har en god humor, og det har jeg også. Så vi griner meget sammen. Vi laver fis, og vi laver pjat, og det er dejligt, siger Bent Nørregaard fra Grenaa til TV2 ØSTJYLLAND.

Fakirs søn er altid glad, når han leger med familien Nørregaard, lyder det fra Fakir.

Fakir Molodi kom til Danmark tilbage i 2015. Han flygtede fra Iran med sin kone, og siden har de fået en søn. I dag bor de i Grenaa.

Matchet gennem nødhjælpsorganisationer

I maj sidste år blev den iranske og den danske familie matchet gennem Røde Kors og Dansk flygtningehjælp.

- Når vi er sammen med Bent og hans familie, så føler vi os ikke ensomme. Det er meget vigtigt. Mit barn siger altid til børnene, at han er glad, når vi er sammen, siger Fakir Molodi.

Der kan være forskel i hårfarve, men vi har samme humor, samme viden og de samme interesser.

Bent Nørregaard, Grenaa

Selvom der selvfølgelig er forskel på, om man er vokset op i Grenaa eller Iran, forsvinder de forskelle hurtigt, når familierne er sammen.

- Der kan være forskel i hårfarve, men vi har samme humor, samme viden og de samme interesser. Det har jeg i hvert fald lært, siger Bent Nørregaard.

Nanna Nørregaard har blandt andet været med den iranske familie på stranden og i Skandinavisk Dyrepark.

Søger frivillige

Som frivillig ven kan man hjælpe flygtninge med at skabe et lokalt netværk. Det kan være alt fra at træne dansk, hjælp med NemID eller et besøg i fodklubben.

Projektet ”Flygtningevenner” er koordineret af Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp. De matcher flygtningene op med danske venner.

Det giver flygtningene et netværk og et indblik i Danmark.

Anne Lejbach, udviklingskonsulent, Røde Kors

Sidste år havde 885 personer en frivillig ven gennem Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp i Østjylland. Men lige nu mangler der frivillige i Østjylland.

- Det er en måde at lære nye mennesker at kende på – uanset baggrund. Og så er det en måde at lære nogle folk fra andre lande at kende på. Det giver også flygtningene et netværk og et indblik i Danmark, siger udviklingskonsulent Anne Lejbach fra Røde Kors til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kronprinsesse Mary måtte aflyse indvielser i Østjylland

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp søger primært frivillige flygtningevenner i Aarhus, Norddjurs, Randers og Silkeborg kommuner.