Annette på 62 dyrker crossfit: - Nogle gange glemmer jeg, hvor gammel jeg er

Kæresten dyrker gåture, mens Annette Berg på 62 år dyrker crossfit flere gange om ugen

01:49

- Jeg skal kunne stå på hovedet og få mine ben ned i vandret. Det er det, jeg øver mig på nu, siger Annette Berg, der dyrker crossfit flere gange om ugen.

Der bliver prustet, stønnet, sunget og snakket, når Annette Berg fra Grenaa er til træning.

Hun er 62 år og dyrker crossfit. Det har hun gjort i fem og et halvt år. 

- Jeg har en god kondition. De unge siger, at jeg både kan synge og snakke samtidig med, at jeg træner, siger Annette Berg.

- Jeg ved udmærket godt, at jeg ikke skal løfte så mange kilo som de unge, siger Annette Berg. Hun er 62 år og dyrker crossfit fire-fem gange om ugen.

Træner fire-fem gange om ugen

Hun kommer gladeligt i træningscentret CrossFit 8500 i Grenaa mange gange om ugen. Helt op til fire-fem gange bliver det til.

Jeg får en masse fiskeolie, ingefær og jeg ved ikke hvad for at være med på beatet her.

Annette Berg, crossfitter

- Det er udfordringerne og det sociale samvær, der gør, at jeg kommer. Vi er en stor familie, og man kan lære noget nyt hver eneste gang, man kommer. Det er helt vildt sjovt, siger Annette Berg til TV2 ØSTJYLLAND.

Især den specielle ånd i træningscentret fremhæver hun som den helt store årsag til, at hun ikke har svært ved at komme afsted til træning.

- Nogle gange glemmer jeg, hvor gammel jeg er. Mange hernede kalder mig 'mutter', og jeg har fået så mange søde veninder hernede i alle aldre, siger Annette Berg.

- Jeg får det altid passet ind, så jeg når det, jeg skal. Jeg får også passet mine børnebørn, siger Annette Berg. Hun dyrker crossfit flere gange ugen, samtidig med, at hun passer sit arbejder på røntgenafdelingen på Regionshospitalet Randers.

Ingefær for at være med på beatet

Det med at være i god form, er ikke helt ukendt for Annette Berg.

Hun har tidligere dyrket en del sport, før hun begyndte på crossfit. Håndbold og gymnastik da hun var yngre. Senere kastede hun sig over aerobic og styrketræning, som hun også har undervist i.

- Jeg prøver på at leve sundt og huske på, at jeg ikke er 25 år i forhold til de kilo, jeg tager på, når jeg løfter vægte, siger Annette Berg.

Hun spiser sundt og får de vitaminer, som hun skal.

- Jeg får en masse fiskeolie, ingefær og jeg ved ikke hvad for at være med på beatet her, siger Annette Berg.

- Det var svært i starten, for jeg havde lidt svært ved at forstå alle de fine engelske ord og slang, men jeg har lært det hen ad vejen. Og så er instruktørerne gode til at sige det på dansk, siger 62-årige Annette Berg, der for fem år siden kastede sig over crossfit.

Beundring fra børnebørnene

Annette Berg er uddannet social- og sundhedsassistent. Siden har hun videreuddannet sig til at kunne lave mammografiscanninger. Til daglig arbejde hun på røntgenafdelingen på Regionshospitalet Randers.

Børnebørnene synes, at jeg er frygtelig sej. Når de er på besøg, laver vi crossfit ude i haven.

Annette Berg, crossfitter

Hun har to store børn og tre børnebørn.

- De synes, at jeg er frygtelig sej. Når de er på besøg, laver vi crossfit ude i haven, siger Annette Berg.

Kæresten gennem 22 år har hun dog ikke fået lokket med i træningscentret.

- Jeg har spurgt, men han dyrker gåture, siger Annette Berg.

I videoen øverst i artiklen kan du høre Annette Berg fortælle om, hvad hun får ud af at dyrke crossfit. I videoen nedenfor kan du kommed med på besøg i CrossFit 8500:

08:51 Luk video

Crossfit

Crossfit er et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved relativ høj intensitet.

Kilde: CrossFit 8500