Anholtfærgen sejler ikke

Beboere er isoleret på øen

Anholtfærgen sejler ikke mandag eller tirsdag. Det ligger allerede fast, men måske kan det tage endnu flere dage, før sejladsen atter genoptages.

Og det skaber stor bekymring blandt nogle af øens beboere.

Det er problemer med propelleranlægget, der gør, at færgen mandag er sejlet i dok i Grenaa Havn, hvor specialister skal kigge nærmere på skruen.

- Vi ved forhåbentlig mere i aften eller senest i morgen tidlig, men i dag og i morgen (mandag og tirsdag, red) er afgangene indstillet, siger Inge Lise Riis, der er overfartsleder på Grenaa/Anholtfærgen.

Hun fortæller, at det ikke har været muligt at sætte en anden færge ind på ruten, da man ikke har kunnet finde en ledig færge, der er klassificeret til at sejle til Anholt.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Vi håber, at den er klar til på torsdag, og der er jo også maraton i weekenden derovre, siger Inge Lise Riis.

Og maratonløbet betyder, at der er mange mennesker, som skal fragtes til og fra øen.

Og på den lokale kro er man nervøse for situationen, da kølerummet er proppet med mad, da de 350 gæster i forbindelse med løbet skal bespises over to dage.

- Vi har et kølerum lige nu, der er helt fyldt med mad i forbindelse med maratonløbet. Færgen er vores livsnerve. Det er jo ikke kun os, det rammer, det går ud over hele erhvervslivet og beboerne på Anholt. Vi er 100 procent afhængige af færgen, siger Niels Kilstrup, der er køkkenchef på Anholt Kro.

Maratonløbet finder sted på lørdag, men efter planen skulle deltagerne begynde at ankomme fra torsdag.

Se et tv-indslag om konsekvenserne af, at færgen lige nu ligger på land, øverst på siden.