Anders fandt en Harley Davidson fra 1926: Troede det var en knallert

Nogle gang kan der nemlig gemme sig noget, som er rigtig mange penge værd, selvom det umiddelbart virker værdiløst på loftet eller i kælderen

Når du har læst denne artikel, vil du muligvis få lyst til at gå en tur på loftet eller i kælderen for at se, om der skulle være noget ragelse, der alligevel er værdifuldt.

For her kommer historier om værdifulde antikviteter fundet i gemmerne hos ejere, der ikke var klar over tingenes sande værdi.

Troede det var en knallert

Anders Kristensen, der lever af at købe og sælge ting, var ude for at gennemgå en række værdier hos en ældre dame, der skulle flytte. Hun sagde, der nok vil være delene til en gammel knallert.

- Inde på en filebænk, der står der så en motor, fortæller Anders Kristensen, der er indehaver af Konkurs Handel ved Nørager Entreprenørforretning.

Han fandt også et lædersæde, baglygte, værktøjstaske, trinbrædder og en masse andre smådele til det, der skulle vise sig at være originale dele til en meget ældre, værdifuld og sjælden motorcykel af mærket Harley Davidson.

- Det er en Peashooter fra 1926. En 350 cubik. Den er med håndgear, med gearstang på tanken, siger Anders Kristensen.

Motorcyklen har registreringsnummeret B2222, og den har tilhørt mejerist Sven-Aage Andersen. Motorcyklen er sat på auktion, og er vurderet til 43.000 kroner, men kommer formentlig væsentlig højere op, når hammerslaget falder.

- Sådan en kommer man ikke til at finde igen, det tror jeg ikke, siger Anders Kristensen.

Se Anders Kristensen vise alle delene til Harley Davidson motorcyklen fra 1926. 

Din gemmer gemmer på guld

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen oplever de nogle gange, at ting, som folk har, men ikke tror har noget værdi, faktisk er det, der er værdifuldt.

- Moderne design, altså stole, sofaer og så videre. Hvis det lige er den rigtige arkitekt, der har lavet dem, så kan det også være nogle fantastisk gode hammerslag, siger Peter Beck, der er vurderingschef ved Bruun Rasmussen i Aarhus.

Den bedste historie vurderingschefen kan fortælle, handler om et maleri i millionklassen, som blev fundet gemt væk i en kælder hos en af auktionshusets kunder.

- Da vi så er færdige, så spørger vi så, om der er andet, vi skal kigge på, og så siger kunden, nej, det er der ikke. Hun har da godt nok et par malerier, der står nede i kælderrummet. Og der var så to 1600-tals malerier, der er rigtig gode, som jeg kan se er signeret på kyrillisk, altså på russisk. Og det tog jeg ind til nærmere undersøgelser, og det endte med at det gik til det højeste hammerslag det år. Nemlig 3,3 millioner kroner, siger Peter Beck.

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

Dagens mest læste