- Alle tog det fattet

Politiet om færgeulykke ved havnen i Grenaa

Foto: Brand og Redning Djursland

Natten til tirsdag sejlede en færge med 156 passagerer ind i en mole ved havnen i Grenaa.

Ifølge Østjyllands Politi gik arbejdet med evakueringen lige efter bogen.

Omkring klokken 00.40 natten til tirsdag sejlede Stena Nautica under udsejling ind i molen, hvor der blev slået en cirka fem meter lang og 20 centimer bred revne i skibets skrog. Derfor vendte kaptajnen færgen og sejlede tilbage til færgelejet, så alle passagerer kunne evakueres.

- Alt arbejdet i forbindelse med evakueringen efter påsejlingen er gået lige efter bogen. Ifølge de oplysninger vi har, så har alle om bord på færgen taget det fattet, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Han fortæller, at flængen på skroget er under vandlinjen, og at dykkere tirsdag morgen er ved at undersøge skaderne.

- Skaden er sket omkring motorrummet. Der er selvfølgelig olie i motorrummet, men vi forventer ikke, at flere hundrede liter olie vil ryge ud i vandet, siger vagtchefen.

Se: Færge sejler ind i mole

Men alligevel har man valgt at komme en flydespærring omkring færgen for en sikkerheds skyld.

Østjyllands Politi vil ikke udtale sig om eventuelle årsager til ulykken, da det er Søfartsstyrelsens Maritime Havarikommissionen, der skal undersøge færgen og årsagen til påsejlingen.

Og Havarikommissionen er netop nu på vej til Grenaa Havn for at undersøge ulykken. Ifølge Østjyllands Politi vil det arbejde tage nogle dage.

På trods af at meget vand har fundet vej ind i færgen, så er der umiddelbart ikke nogen grund til at frygte, at færgen vil synke.

Beredskabsstyrelsen oplyser, at man har indsat 18 mænd og pumper til blandt andet at hjælpe med at tømme færgen for vand.

Stena Nautica sejler normalt mellem Danmark og Sverige.

Var du med på færgen, da den natten til tirsdag sejlede ind i molen ved Grenaa Havn, så vil TV 2 | ØSTJYLLAND gerne høre fra dig på redaktion@tv2oj.dk eller 87424242.