Alle kan nu eje en bid af Landmad

Østjyske Landmad vil rejse millioner via crowdfunding

01:45

Som det første selskab tilbydes Landmad fra Grenaa mandag på en ny crowdfunding-platform. 

Her kan alle østjyder og andre interesserede investere i den østjyske gårdbutik og på den måde blive medejer af Landmad, der består af ni butikker og en webshop. 

Håbet er at få rejst 2,5 millioner kroner i kapital via investeringsplatformen Crowdinvest, og ifølge Louise Dolmer, der er stifter og direktør i Landmad, er interessen for at være med stor.

Læs også Ny butik vil sælge lokale østjyske varer

- Den har været temmelig stor. Vi fortalte om det for et par uger siden, og inde på Crowdinvests platform er der 342, der har skrevet sig op, og så har vi fem-seks lidt større investorer, som også har skrevet sig op. Vi er rigtig spændte på at se, hvordan det ser ud i aften og i morgen (tirsdag, red.), for det er først nu her til eftermiddag, at platformen egentlig bliver åben, så man kan gå ind og investere, siger Louise Dolmer.

Hun fortæller, at de hellere vil have mange småaktionærer end kun et par helt store.

Læs også Lokale producenter jubler over gastronomi-kåring

- Vi har aktivt valgt, at vi meget hellere vil have Hr. og Fru. Danmark ind. Vi mener, at det er meget, meget bedre at være mange til at løfte denne opgave og være fælles om at få gode fødevarer til alle, siger Louise Dolmer.

Udover de fem-seks store investorer, der har meldt deres interesse, så er det typisk i størrelsesordenen 1.000-10.000 kroner, som folk har tilkendegivet, at de vil skyde i projektet.

I videoen øverst på siden kan du se mere om Landmads planer.