Ældremaden i Norddjurs skal nu igen laves på plejehjemmene

Politikerne i Norddjurs arbejder med planer om at droppe vakuummad lavet på et centralkøkken til de ældre

Der er nærmest intet som duften af nybagte boller eller en steg i ovnen, og den glæde får de ældre på plejehjemmene I Norddjurs snart igen. På denne uges byrådsmøde blev lokalpolitikerne nemlig enige om arbejde videre med at rykke produktionen af ældremaden ud lokalt til plejecentrene.

I dag bliver maden til både de hjemmeboende ældre og dem på kommunens plejecentre lavet og vakuumpakket hos Djurs Mad i Auning i et storkøkken, men det skal der laves om på, mener et flertal i byrådet.

quote I første omgang tester vi det på to af vores plejecentre

Lars Møller

- Alle vores plejecentre skal i fremtiden selv lave maden. Det er en ambition for regeringen, som har afsat midler til at få det realiseret. Dem har vi fået 8,5 mio. kr. fra, som skal bruges på at renovere køkkener, så de er klar til opgaven, siger formand for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs, Lars Møller (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Undersøgelser viser, at ældre har stor gavn af at blive involveret i madlavningen og får stor glæde ud af at kunne dufte maden, når den tilberedes.

- Derfor vil vi gerne have mere og mere mad ud og blive lavet decentralt. I første omgang tester vi det på to af vores plejecentre, og så er det målet, at byrådet i august endelig kan vedtage planerne for at få det bredt ud til dem alle, siger Lars Møller.

Et plejehjem, hvor man allerede har succes med at lave maden til de ældre, er på Voldumcentret i Favrskov Kommune. 

Pengene fra regeringen skal bruges i år, og de vil blive afsat til primært at renovere køkkener, og så skal byrådspolitikerne finde frem til, hvor mange midler der skal afsættes til den fremtidige drift.

- Gennem forsøget på de to plejecentre finder vi ud af, om der skal ansættes ekstra hænder til at lave maden. Der bliver sikkert ansatte, der kommer i overskud fra Djurs Mad, fortæller Lars Møller. 

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn