Abbedisse afhøres i dag

Mandag kan der blive kastet mere lys over et mystisk dødsfald i et kloster på Djursland, når abbedissen bliver afhørt.

Sagen om et mystisk dødsfald i klosteret Maria Hjerte Abbedi i Gjerrild ved Grenaa får mandag tilføjet et nyt kapitel, når politiet afhører klosterets abbedisse.

Efter ugers tilløb afhører Østjyllands Politi i eftermiddag klosterets leder, abbedisse Moder Theresa Brenninkmeijer, om de anklager, som en tidligere nonne har fremsat.

Den tidligere nonne, Helena Hägglund, har til flere medier, heriblandt TV 2 | ØSTJYLLAND, fortalt, hvordan en ældre dement nonne blev låst ude en kold novembermorgen i 1993, hvorefter hun tilsyneladende omkom i kulden.

Helena Hägglund beretter, at de øvrige på klosteret skulle dække over dødsfaldet blandt andet ved at bære liget af den afdøde kvinde ind i en seng og lade som om, at hun var død i der.

Politikommissær Frits Kjeldsen, der leder efterforskningen af personfarlig kriminalitet hos Østjyllands Politi, bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at afhøringen finder sted mandag eftermiddag, og politiet forventer at kunne fortælle nyt i sagen sidst på eftermiddagen.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND mandag.