90-årige Ebba indstillet til frivilligpris

Ebba Andersen er nomineret til pris for sin frivillige indsats. Fremover bliver der brug for flere af hendes slags, vurderer kommunalforsker

02:16

90-årige Ebba Andersen er frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Grenaa.

Det har hun været de seneste 25 år, og for sin store indsats er hun nu nomineret til prisen "Danmarks mest fantastiske frivillige".

- Det er jeg da beæret over. Jeg synes jo bare, at det gavner også mig - det har i hvert fald været en stor hjælp for mig gennem årene, siger hun om arbejdet i butikken. 

Ebba Andersen og landets øvrige frivillige spiller en stor rolle i dagens Danmark. Faktisk en større rolle end tidligere, mener Roger Buch, kommunalforsker og forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Deres rolle er voksende, fordi kommunerne føler sig rigtig pressede på økonomien, og så leder man efter gratis arbejdskraft, og det er der, man bruger de frivillige, siger han. 

Læs også Frivillige beriges af arbejdet

Roger Buch vurderer, at der bliver brug for endnu flere Ebba'er i fremtiden:

- Jeg tror helt sikkert, at vi vil se meget mere frivillighed. Både vi alle sammen, der skal klare mere selv, men også organiserede frivillige, der skal hjælpe kommunerne med mange af de ting, som de har sværere og sværere ved at få råd til, siger han.

Det er Røde Kors, der står bag prisuddelingen. Kandidater kan indstilles frem til 1. november.

Ebba Andersen har mod på endnu mere frivilligt arbejde i genbrugsbutikken:

- Jeg glæder mig til hver mandag aften, hvor jeg så tænker: I morgen skal du på arbejde, siger hun.