52-årige Søren vinder EM-guld trods diskvalificering

Efter flere ugers hård træning og slankekur kan Søren Johnsen fra Auning nu kalde sig for EM-vinder i europajolle. Mesterskabet strakte sig over fire dage og blev afholdt på søen Müritz i Röbel i Tyskland.

I lørdags kunne 52-årige Søren Johnsen fra Auning træde øverst op på podiet og modtage guldmedaljen for sin præstation i EM i europajolle. 

Mesterskabet havde 63 deltagere, og Søren Johnsen vandt både alderskategorien Grand Master Men (50-60 år) og Master Overall (over 35 år). 

- Det var en kæmpe forløsning efter seks ugers hårdt arbejde. Det har været meget systematisk målrettet træning, siger Søren Johnsen.

Søren Johnsen vandt overbevisende på de sidste to sejladser.
Søren Johnsen vandt overbevisende på de sidste to sejladser. Foto: Kenneth Bøggild

Hård træning og slankekur 

Op til mesterskabet har Søren Johnsen trænet fire timer på vandet, fem gange om ugen. Derudover har han kørt på mountainbike og været på slankekur, som har medført et vægttab på otte kilo. 

- Båden vejer 69 kilo, og man skal helst ikke være tungere end den. Den fysiske tilstand på mig og båden hænger sammen. Hvis du ikke er i form, så kan du ikke tænke hurtigt nok, siger Søren Johnsen. 

Det var et dramatisk mesterskab, da Søren Johnsen blev diskvalificeret i seriens 4. sejlads, grundet for tidlig start. 

Selvom han ikke var enig i dommen, motiverede det blot Søren Johnsen endnu mere. På stævnets sidste dag kæmpede han sig til to første pladser, som var med til at sikre ham den overordnede sejr.  

Efter flere ugers hård træning, var sejren en stor forløsning for Søren Johnsen.
Efter flere ugers hård træning, var sejren en stor forløsning for Søren Johnsen. Foto: Bitten Pedersen

Èn blandt mange sejre

Søren Johnsen startede sejlerkarrieren som 5-årig i Skive Sejlklub, og sidenhen har han vundet utallige mesterskaber, heriblandt 4 verdensmesterskaber. 

- Det, som er fedt ved enmandssport, er, at jeg ikke er afhængig af andre, og man udfordrer virkelig sig selv.   

Søren Johnsen fortsætter træningen i sin klub Kaløvig Bådelaug, for der venter både et DM i Fåborg og et VM i 2023. 

Går du efter at vinde?

- Der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed, men jeg går ikke på vandet for ikke at vinde. Jeg er sportsmand til fingerspidserne.