18 måneders fængsel for nazi-hærværk mod asylcenter

En 26-årig mand er straffet med et år og seks måneders fængsel for hærværk, brandstiftelse og trusler mod Lyngbygård Asylcenter

En 26-årig mand blev i dag, torsdag, dømt et år og seks måneders ubetinget fængsel for hærværk, brandstiftelse og trusler på Lyngbygård Asylcenter på Djursland. Dommen blev afsagt i Retten i Randers.

Den 26-årige tilstod selv tiltalerne om hærværk i flere tilfælde, brandstiftelse af minibus og om at true beboerne på asylcentret gennem disse forbrydelser. Han sad rolig og fattet, da han modtog dommen, men udbad sig betænkningstid angående en eventuel anke.

Dommeren har imødekommet anklagers ønske om, at manden fortsat skal varetægtsfængsles, indtil han beslutter, om han vil anke eller modtage dommen.

Under retsmødet fortalte den 26-årige, at han gjorde det for at sende en besked til Christiansborg om hans utilfredshed med den førte politik på udlændingeområdet. Samtidig understregede han, at han ikke ville asylcentret og dets beboere noget ondt, og at det ikke var hans hensigt at true dem.

Nyt hærværk mod asylcenter

Han slog fast, at han fortryder, hvad han har gjort, og at det ikke var en måde at føre politik på.

Tidligere straffet

Den 26-årige mand er tidligere straffet for hærværk og brandstiftelse. Han var i denne sag sigtet for flere lovovertrædelser. Forbrydelserne mod Lyngbygård Asylcenter i Trustrup skete ad flere omgange i månederne mellem marts og august 2015.

Der er blandt andet blevet spraymalet hagekors og bogstaverne 'DNSB', der står for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse på asylcentrets facade og garageport.

Derudover var den 26-årige også sigtet for i august måned endnu engang at have lavet hærværk med spraymaling - denne gang også med beskeden ?Første advarsel' - og at have sat ild til asylcentrets minibus.

Den 26-årige mand var medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, da han begik forbrydelserne, men han fortæller, at han har begået forbrydelserne på egen hånd. Han har desuden meldt sig ud af bevægelsen efterfølgende.

Tusinder samlet om hærværksramt asylcenter

Lokalområdet tog afstand

Lokalsamfundet i Trustrup tog stor afstand fra angrebet mod Lyngbygård Asylcenter som er under Røde Kors.

Mange mennesker samlede i perioden med hærværk mod centret ind til beboerne og arrangerede sympatidemonstration, hvor de dannede en symbolsk fredsring.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

provetageninggrundvand

Fund af nyt kemikalie i grundvand bekymrer miljøminister

20201209-122120-L-1920x1280we

SSI regner på genåbningsscenarier - smitten vil igen begynde at tage fart