13-årig fra Grenaa skal hjælpe børn i kræftramte familier

Mikkel Vayland Hansen fra Grenaa er hovedrolle i ny kampagne fra Dansk Brystkræft Organisation

02:14

1 af 2

Børn med kræftramte forældre bliver ofte glemt. Det vil Dansk Brystkræft Organisation nu gøre noget ved. Derfor har de lavet en ny kampagne, der skal sætte fokus på børnene.

I hovedrollen i en af kampagnevideoerne ses Mikkel Vayland Hansens fra Grenaa. Han har nemlig selv oplevet, hvad det vil sige at være barn af en kræftramt, da hans mor for fire år siden fik brystkræft.

- Jeg kunne næsten ikke gå nogen steder uden at tænke på det og levede i den der uvished om: Lever min mor mere end et år fra nu?, siger den 13-årige skoleelev Mikkel Vayland Hansen fra Grenaa.

- Med Mikkel var det helt klart, at det påvirkede ham meget. Jeg synes, at han blev mere indelukket og mindre glad, som om der ikke var helt så meget plads til ubekymrethed, siger Lisbeth Vayland Hansen, der er mor til Emil.

Lisbeth har levet med kræft i et årti

Vigtigt at huske børnene

I dag er moren rask, men Mikkel Vayland Hansen husker tydeligt perioden, og derfor har han og moren valgt at medvirke i kampagnen. Den har til hensigt, at hjælpe andre voksne end forældrene til at spotte og hjælpe et barn, der er tynget et sygdomsforløb med brystkræft. Selv blev han hjulpet af en klasselærer og nogle familiemedlemmer.

- Det var meget rat at få at vide, at de ikke kun tænkte på min mor, selvom det selvfølgelig var hende, der var hovedemnet, så kunne jeg godt lide at der var nogen der havde øje for, hvordan jeg havde det, siger Mikkel Vayland Hansen.

- At blive mødt, der hvor de selv er, og ikke nødvendigvis skulle snakke en hel masse om, hvad de tænker og føler, men at der også nogle gange lige er nogen, der siger: Hvordan har du det? Og ikke: Hvordan har mor det?, siger Lisbeth Vayland Hansen.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele indslaget.

Du kan læse mere om kampagnen her og finde ud af, hvordan du hjælper et barn af en mor med brystkræft.

Nedenfor kan du se kampagnevideoen med ham.

Når mor får brystkræft - Engelsk - Mikkel 01 from Make Sense on Vimeo.