110 fyres i Grenaa

Sapa lukker og flytter til Sverige

00:28

1 af 2

Virksomheden Sapa i Grenaa lukker og fyrer 110 ansatte.  Sapa er en aluminiumsvirksomhed, der laver profiler til vindmøller, scannere, vinduer, biler og meget andet, men finanskrisen har været hård ved den.

De seneste to år har givet et samlet underskud på 30 millioner kroner, så derfor har de svenske ejere besluttet at lukke den og flytte produktionen til Sverige.

- Vi har givet den gas så godt, vi kan gennem årene. Jeg har været med i to et halv år, og vi har haft tryk på salg og marked, men vi må også være ærlige og sige, at det økonomiske resultat ikke har været prangende. Det er i forbedring, men det er åbentbart ikke nok, siger direktør Henrik Futtrup til DR Østjylland. 

Sapa lover, at de ansatte kan flytte med produktionen til Sverige, hvis de har lyst, men Henrik Futtrup regner ikke med, at ret mange vil bruge muligheden

Lars Møller, der er en af medarbejderrepræsentanterne i bestyrelsen, siger, at de ansatte er i chok over beslutningen.

- Vi er en virksomhed, der er ved at have styr på tingene og har udviklet os gennem finanskrisen med en stigende ordrerindgang. Folk har virkeligt kæmpet, og det har set rigtig godt ud det sidste halvandet års tid, og vi er ved at lykkes. Så det er et chok og en overraskelse, siger han.