Festugen er i gang

Dronning Margrethe åbnede årets fest

Aarhus Festuge 2012 blev fredag aften skudt i gang af ingen ringere end Dronning Margrethe, der deltog i den officielle åbning i Musikhuset.

Umiddelbart inden den officielle festugeåbning blev regenten modtaget af byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S). Modtagelsen af dronningen foregik dog på en lidt anden måde, end Jacob Bundsgaard og festugens ledelse havde forestillet sig.

Dronning Margrethe, som er festugens protektor, skulle have oplevet den spanske gruppe Colla Vellas høje mennesketårne. Spanierne sad dog fast i en trafikprop og kunne derfor ikke være til stede for at overrække den obligatoriske buket blomster, da dronningen ankom kl. 19. I stedet måtte en af Musikhusets ansatte træde til med blomster.

En dejlig begivenhed

Trods den lidt skæve start på festugen er dronningen dog overbevist om, at der forude venter både aarhusianerne og byes gæster en god oplevelse.

- Nu ser vi frem til denne festuge med mine varme ønsker for, at det må blive en dejlig begivenhed for alle - både de medvirkende og de ydende, sagde Dronning Margrethe i sin åbningstale.

Øverst på denne side kan du se et tv-indslag om åbningen af årets festuge i Aarhus.