Efter flere overfald: Nu kommer der lys på Brabrandstien

Til foråret bliver der sat lys op fra Søren Frichs Vej til Ringvejen

Rådmand Camilla Fabricius (V) har besluttet, at der skal være lys på Brabrandstien i Aarhus.

Efter en stribe overfald på Brabrandstien i Aarhus er der nu udsigt til, at det bliver lidt mere trygt at færdes på stien.

Efter input fra Østjyllands Politi er Aarhus Kommune klar med en plan for, hvordan en del af strækningen bliver sikrere for cyklister og gående.

Rådmand for Teknik og Miljø Camilla Fabricius (S) deltog onsdag aften i en såkaldt tryghedsvandring på Brabrandstien, hvor en række forskellige løsninger blev diskuteret. 

Læs også Rasende røver skaber skræk på Brabrandstien

Efter vandringen har kommunen besluttet, at der skal være lys på strækningen fra Søren Frichs Vej til Ringvejen. Lysene bliver dermed sat op på den del af Brabrandstien, der ligger tættest på Aarhus Midtby.

- Det er virkeligt mørkt på Brabrandstien, og der er ingen tvivl om, at opsætning af lys er den bedste måde at gøre det mere trygt at færdes i området. Der er mange, der bruger stien, og det skal de kunne gøre så trygt som muligt, siger rådmand Camilla Fabricius i en pressemeddelelse.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt, hvordan otte kvinder i løbet af et år har været udsat for røverilignende episoder på Brabrandstien. I november fortalte en 23-årig kvinde, at hun var blevet væltet omkuld og fik stjålet sin taske. 

Der bliver sat lys op på den del af Brabrandstien, der er markeret med gult. Foto: Aarhus Kommune

Rådmand Camilla Fabricius har tidligere forklaret, at der er nogle særlige naturinteresser i området ved Brabrandstien, som der også skal tages hensyn til - og at det er derfor, at der ikke tidligere er sat belysning op.  

- Det skal være trygt at færdes i vores by, uanset om færdes som bilist, fodgænger eller cyklist. Det er på ingen måde i orden, at man ikke kan færdes trygt i vores by, og derfor skal vi fra kommunens side gøre, hvad vi kan for at få en tryggere by, har rådmanden tidligere sagt til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Lysene på Brabrandstien bliver sat op i løbet af foråret. Indtil da bliver der opsat skilte, der guider cyklister og gående til alternative og belyste ruter.

Derudover vil et vagtselskab holde øje med området.

01:58

VIDEO: En 23-årig kvinde blev i november overfaldet på Brabrandstien. Hør hendes historie her.

Luk video