J-dag er aflyst: ”Tre vise mænd” har fundet på noget nyt

Normalt ankommer årets første julebryg til værtshusene under stor festivas i aften, men det er aflyst i år. I stedet deler lokale ildsjæle gyldne dråber ud til borgere i Auning.

I aften omkring klokken 20:59 skulle sneen være faldet.

Men ligesom så meget andet i år, er den populære og traditionsrige J-dag aflyst på grund af corona-restriktioner.

Og nu hvor julebryggen ikke kan komme til værtshusene, og borgene ikke må komme på værtshusene, så må julebryggen jo komme til borgerne.

Det mener tre særlige herrer fra Auning på Djursland, og derfor kører de i aften rundt i lokalområdet og leverer lokale juleøl til borgerne.

- I de her corona-tider er vi jo nødt til at tænke lidt anderledes, så det er den måde ’de tre vise mænd’ kan støtte op om butikkerne i Auning, siger én af ’de tre vise mænd’ Kenneth Andersen fra Auning til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med, da 'de tre vise mænd' var rundt med øl i Auning.

De tre mænd fra Auning har hver især iført sig en velour dug og en paryk. Alt sammen for at ligne ’de tre vise mænd’.

Planen er, at de skal forbi 35 huse med lokal julebryg, og én af de familier, der fik besøg af ’de tre vise mænd’, var familien Andersen.

- Det er jo helt super, og nu er vi så klar til at fejre J-dag, siger Anne Marie Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Virtuel J-dag

Det er ikke kun i Auning, J-dag bliver markeret i en corona-venlig stil. Det gør de blandt andet også i Silkeborg og på Djursland.

Tidligere på dagen afholdt Grauballe Bryghus nemlig virtuel ølsmagning for Norddjurs Kommune. På halvanden time skulle deltagerne smage på seks forskellige øl.

- Vores virtuelle ølsmagning er et alternativ, som er ved at blive meget populært. Vi havde en bølge i marts-april, hvor vi havde en del ølsmagninger, og nu kommer der også julefrokoster, som ikke kan afholdes fysisk, siger Peter Baggerman, der er direktør hos Grauballe Bryghus i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med, da Grauballe Bryghus i Silkeborg afholdt virtuel J-dag.

Grauballe Bryghus forventer, at deres alternativ til fysiske ølsmagninger er kommet for at blive.

- Det er vildt populært. Nogle gange er der 40 deltagere, og andre gange er der 120 deltagere. Og vi er ved at planlægge en ølsmagning med 300 deltagere på en gang, siger Peter Baggerman til TV2 ØSTJYLLAND.

En svær beslutning

J-dag er den dag, hvor årets Tuborg Julebryg lanceres, og traditionen tro bliver den altid det den første fredag i november kl. 20:59. Sådan har det været siden 1981.

Normalt valfarter festglade mennesker ned på diverse værtshuse for at få årets første julebryg, men i år må man altså nøjes med at nyde julebryggen derhjemme.

J-dag har været afholdt siden 1981.
J-dag har været afholdt siden 1981. Foto: Michael Svenningsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Julebryggen er nemlig sat til salg, men de festlige omstændigheder og smagsprøverne udebliver, og det har ikke været en nem beslutning for Carlsberg at aflyse det årlige arrangement.

- I mange år har det været et tema, at når Tuborg Julebryg kom på gaden, gik vi ud og gav gratis øl. Og vi gjorde det klokken 20.59. Det handler også om at holde en fest på det tidspunkt.

- Det synes vi ikke, tiden er til lige nu, sagde marketingchefen Christian Sveigaard til Ekstra Bladet den 1. september, da de offentliggjorde, at J-dag er aflyst. 

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion