Würtz: En begmand ingen af os havde forestillet os

Teknik- og Miljørådmand i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) afviser at have kendt til Trafikstyrelsens Letbane-beslutning før fredag eftermiddag

04:33

Der findes næppe en aarhusianer, der ikke har opdaget, at den stort planlagte Letbane-åbning i lørdags ikke blev til noget. 

Det skyldtes som bekendt en manglende sikkerhedsgodkendelse fra Trafikstyrelsen, og siden har både en redegørelse, en borgmester, en Letbane-direktør, en bestyrelsesformand og en operatør været ude og komme med deres bud på, hvor det lige er, det er gået galt. Både Letbaneselskabet og bestyrelsesformanden har sågar taget ansvaret for problemerne. 

Læs også Letbaneselskab tager det fulde ansvar for aflysning

På tværs af interesserne er de enige om, at alle forventede, at Letbanen var køreklar og ville få sikkerhedsgodkendelsen i sidste øjeblik. Det samme lyder fra Kristian Würtz, der er socialdemokratisk teknik- og miljørådmand i Aarhus Kommune samt bestyrelsesmedlem i Aarhus Letbane I/S. 

- Vi må sige nu, at det var en fejlvurdering. Vi fik en begmand ingen af os havde forestillet os fredag eftermiddag, da det stod klart, at Letbanen ikke kunne åbne, siger Kristian Würtz til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Formand i Letbane-bestyrelsen tager det fulde ansvar

Ifølge ham troede han på, at Letbanen ville åbne helt til fredag eftermiddag, og han afviser at have haft tidligere kendskab til en udsættelse af åbningen. 

- Jeg bliver klar over, at Letbanen ikke skal åbne fredag eftermiddag klokken 14.00, efter at jeg har brugt dagen på at give interviews om åbningen til TV Avisen og Ritzau, siger Kristian Würtz. 

Læs også Bundsgaard: ’Utålelig situation’ – men fortryder ikke Letbanen

Venstres Bünyamin Simsek er også medlem af Letbanens bestyrelse. Han mener, at det har været svært for den menige bestyrelse at gribe ind tidligere på baggrund af de informationer, man har fået. 

- Det er vigtigt, at man som bestyrelse bliver klædt på i forhold til den viden, direktionen har og bestyrelsesformanden har. Under forløbet har vi skriftligt på referater og dagsordener fået tilkendegivelser af, at vi ville få tilladelsen, siger Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.

Se mere i dobbeltinterviewet øverst i artiklen. 

00:57

På gaden i Aarhus var der lørdag delte meninger om, hvad man lige skulle mene om aflysningen af åbningen. 

Luk video