Udsættelse af Letbane-åbning i Odder: Borgmesteren ærgrer sig

Ligesom Letbanens første etape er Odder-strækningen nu ligeledes udsat. Strækningen kan tidligst tages i brug i december

Åbningen af Letbane-strækningen mellem Odder og Aarhus er allerede blevet udsat en gang, og nu er Odders borgmester frygt for yderligere nu en realitet.

Aarhus Letbane skriver på sin hjemmeside, at man ikke vil åbne Letbane-strækningen mellem Aarhus og Odder d. 26. november, som ellers var planen.

-  Jeg er rigtig ærgerlig over det. Selvfølgelig er sikkerheden vigtigst, det er der ingen tvivl om, men selvfølgelig er jeg skuffet, for vi glæder os simpelthen sådan til at banen kommer op at køre, siger borgmester Uffe Jensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Aarhus Letbane kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår Letbanen kan forventes at åbne på Odderbanen, men vurderer at det bør kunne ske i perioden medio december til medio januar, står der på Letbanens hjemmeside. 

Allerede i september frygtede borgmester Uffe Jensen en udsættelse af Letbanen i Odder.

Operatør opdaterer sikkerheden

Det er manglende sikkerhedsgodkendelser, der har udskudt åbningen af Letbanen.

Operatøren Keolis forventer den 16. oktober at fremsende en opdateret version af det sikkerhedsledelsessystem, som Trafikstyrelsen ikke kunne godkende den 22. september, skriver Letbane på sin hjemmeside.

Borgerne i Odder kan tidligt tage Letbanen til Aarhus fra midten af december.

- Erstatningsbusserne kører jo, men Letbanen forbinder jo byerne væsentligt bedre, så jo før, den kommer ud at køre, jo bedre. Vi håber det bedste, siger Uffe Jensen.